Dé nieuwe sportdrank: augurkensap

Kokoswater move over, augurkensap is dé nieuwe natuurlijke sportdrank. Verscheidene Amerikaanse onderzoeken laten zien dat het zure sap effectiever is tegen spierkramp dan sportdrank en water. Onderzoekers van de North Dakota State University ontdekten dat atleten die augurkensap dronken merkten dat spierkrampen binnen 85 seconden verdwenen, ongeveer 37 procent sneller dan bij atleten die water dronken en 45 procent sneller dan bij atleten die niks dronken.

Nu hoef je geen augurken in je slowjuicer te doen, het gaat om het sap dat in een pot augurken zit. De heilzame werking zit namelijk vooral in het azijnzuur. Onderzoekers denken dat azijnzuur een signaal naar de hersenen stuurt om je spieren te laten ontspannen. Naast het verhelpen van spierkramp, heeft het drinken van augurkensap nog meer voordelen. 60 ml augurkensap bevat 20 gram natrium wat helpt om vocht en mineralen tijdens en na je workout aan te vullen. Doordat het helpt je glycogeenvoorraad weer aan te vullen, geeft het ook energie.

Je kunt dus gewoon het sap dat in een pot augurken zit drinken, maar uiteraard is er ook een fabrikant die een speciaal sportdrankje heeft ontwikkeld: The Pickle Juice Company.

Ga jij je wagen aan augurkensap?

Augurken 2augurkensap
Meer tips voor een goed herstel:
Zo maak je je eigen sportdrank
Snel herstellen na een workout: de gouden regels
Do’s & dont’s na je training
Supersnel herstel: voer voor fitsters

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Bron: womensrunning.competitor.com

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.