De zon laat zich zien; vergeet niet te smeren!

Jaaaaa, sun’s out! Superfijn want er staan ons heerlijk zonnige dagen te wachten. Heerlijk om lekker veel naar buiten te gaan. Maar juist nu het de eerste zonnestralen zijn en het nog niet zo heel erg warm is, vergeten we vaak iets heel belangrijks…. Want hoewel je misschien denkt dat het nog niet nodig is, de zon is nu al intensiever voor je huid dan je denkt. Dus ja, de zon laat zich zien, maar vergeet niet te smeren!

Lekker hoor, een (strand)wandeling, de eerste picknick in het park, of lekker chillen op een terrasje. Of wat dacht je van weer meer buiten sporten? Je kettlebell mee naar buiten, de fiets weer op of misschien je skates wel weer uit de opslag! Zalig. Maar je huid is na de winter nog niet veel gewend. En dat betekent dat je extra snel verbrandt.

Hoewel nog ‘maar’ een voorjaarszonnetje lijkt, heeft deze koperen ploert van 12.00 tot 15.00 uur toch echt al zonkracht 5-6. Dit betekent dat je al in zo’n 20 minuten kan verbranden! Ouch. Verbranden is niet alleen op korte termijn schadelijk voor je huid maar zonverbranding op op jonge leeftijd vergroot ook het risico op huidkanker op latere leeftijd. Smeer dus niet alleen jezelf, maar ook je kids goed in! Huidkanker is met 55.000 diagnoses de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Veel hè? Dus hierbij een paar tips van KWF Kankerbestrijding:

#1 Smeren
Smeer jezelf (en kids) in een half uur voordat je de zon in gaat met minimaal factor 30. Smeer iedere twee uur.

#2 Kleren
Bescherm de huid met bijvoorbeeld een shirt met mouwen, een petje en ogen met een goede zonnebril.

#3 Weren
Tussen 12.00 en 15.00 uur in de zon het sterkst. Zoek de schaduw op tijdens deze uren.

Wil je meer weten over veilig zonnen? Op de website van KWF Kankerbestrijding vind je goede tips en duidelijk advies. Geniet van de zon! Maar dan wel goed beschermd….

Lees ook:
Slaap lekker; 10 tips voor een goede nachtrust
5 redenen om meer plantaardig te eten
10 redenen om 10 minuten per dag te mediteren
Stress of onrust? Adem het weg met deze oefening!
Waarom 15 minuten eerder opstaan je dag (of leven!) verandert

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.