Detox yoga: 4 poses voor een frisse start

Wil je de dag fris beginnen? Dan is een detox yogaset ideaal om je lichaam te zuiveren. Met de detox yogahoudingen versnel je de reiniging van je lichaam en voer je makkelijker afvalstoffen af. De houdingen wringen je lichaam als het ware even uit en brengen je stofwisseling opgang.

Stirring the pot
Bij deze houding zit je in kleermakerszit en draai je rondjes met je bovenlichaam. Breng je linkerschouder naar je rechterknie en draai dan door naar je linkerknie. Draai ongeveer 1 minuut de ene en 1 minuut de andere kant op.
IMG_4012

Gedraaide lunge
Begin met je benen naast elkaar en stap je linkerbeen naar achter in een grote lunge. Zorg dat je knie niet voorbij je enkel komt. Draai nu met je bovenlichaam naar rechts en plaats je linkerelleboog tegen de buitenkant van je rechterknie. Houd deze houding zo’n 8 ademhalingen vast en wissel dan van kant.
IMG_4015

Zittende twist
Start in kleermakerszit, zorg dat je goed rechtop zit. Plaats je rechterhand op je linkerknie en plaats je linkerhand achter je op de grond. Kijk als dit mogelijk is naar een plek achter je op de grond. Houd ook deze houding zo’n 8 ademhalingen vast en wissel dan van kant.
IMG_4019

Liggende twist
Ga op je rug liggen en trek je knieën op. Laat je knieën naar links vallen en draai je hoofd naar rechts. Houd 4 ademhalingen vast en wissel van kant. Herhaal dit een aantal keren. Voor sporters met een stijve rug  is dit ook een fijne manier om je rug weer los te maken.
FullSizeRender

Het is belangrijk om na je practice goed te drinken, dit voorkomt hoofdpijn en helpt je lichaam de afvalstoffen af te voeren.

Meer yoga:
Welke vorm van yoga past bij jou?
Slimme pre-yoga snacks
Yoga: de Krijger II pose
Sterke triceps met de chaturanga

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.