Eten over? Maak discosoep!

We gooien in Nederland per persoon gemiddeld ongeveer 50 kilo goed eten per jaar weg. Nu horen we je denken: 50 KILO? WAT VEEL! En dat is het ook. Natuurlijk is de één hier bewuster mee bezig dan de ander, maar feit is dus hoe dan ook dat er heel veel goed eten in de prullenbak belandt. Zonde! Dus ligt die ene courgette al een beetje zacht te worden in de koelkast? Die broccoli laten liggen omdat je onverwacht uit eten ging? Nog maar 2 piepers over in de zak? Maak discosoep!

Bijna verspilde groenten
Discosoep is eigenlijk een concept waarbij groenten, die een lelijk plekje hebben, krom zijn of er raar uitzien, tot soep worden gemaakt. Die worden niet weggegooid dus, maar tot een heerlijke pan soep gemaakt. Op de beats van dj’s wordt dan de soep van bijna-verspilde groenten bereid en uitgedeeld.

Eigen discosoep
Tijd voor je eigen discosoep. Dus trek al je groenten uit de (koel)kast die bijna weg moeten, zet een lekker muziekje op en draai een soepje. Om je een beetje op weg te helpen geven we je een recept maar discosoep kun je natuurlijk maken van allerlei restjes groenten.

Recept
Fruit wat knoflook en een uitje in olie in een soeppan. Voeg de in blokjes gesneden groenten toe, bijvoorbeeld courgette, aubergine, tomaten, (zoete) aardappel, paprika, bleekselderij, whatever! Roer alles goed om. Voeg nu water toe, maar niet te veel. Er kan altijd later nog water bij om het verdunnen, maar water eruit halen is een stuk lastiger! Voeg eventueel een schepje bouillonpoeder of een blokje toe, of gebruik peper en zout om het op smaak te brengen. Laat 15 tot 20 minuutjes pruttelen. Voeg wat kruiden toe, misschien heb je nog wel een paar plantjes staan of restjes liggen. Of gebruik gedroogde kruiden uit je keukenkastje. Houd je van een beetje pit? Tabasco of gedroogde chilipeper geven er wat vuur aan!

Alles mag
Nog blikjes of potjes staan die echt een keertje op moeten? Gooi er maar lekker door! Dat is het mooie aan discosoep, alles mag er in, als jij het maar lekker vindt! Restjes eet je natuurlijk als lunch de volgende dag of deel je gewoon uit, net als bij het echte discosoep concept. Wedden dat je vrienden, familie of collega’s mee smullen?!

Iedereen kan discosoep maken. Eet smakelijk!

groenten

Nog meer soep!
Bloemkoolsoep met bonen
Pompoensoep met appel
Peer pastinaak soep
Auberginesoep met kikkererwten
Pittige tomatensoep

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.