Doei 2015!

‘Loslaten’ schreef ik met grote letters toen ik in januari nadacht over mijn doelen voor 2015. Als ik had geweten dat ik letterlijk met mijn hoofd tegen een muur zou lopen om dat (een klein beetje) te leren, weet ik eerlijk gezegd niet of dit wel had opgeschreven. In mijn vorige blog vertelde ik over mijn hersenschudding en struggles, omdat ik maar niet herstelde. Het zorgde er in ieder geval voor dat ik mijn persoonlijke doel ‘mooi’ in de praktijk kon brengen, want andere doelen moest ik laten varen.

Geen bal aan
Als je me vraagt wat ik van 2015 vond dan is mijn eerste reactie: ‘geen bal aan’. Vorig jaar schreef ik een overzicht van de mooiste momenten van 2014, met de New York marathon als hoogtepunt. Dit jaar is het lijstje beduidend korter. Maar was het dan allemaal k*t? Nee, natuurlijk niet. Ik heb in Zuid-Afrika de Big 5 gespot, wéér een poging gedaan om te leren surfen en genoten van heerlijk eten en dito wijnen. Ik maakte fijne wandelingen met mijn vader, die door zijn ziekte steeds meer moet inleveren maar toch altijd vrolijk en positief is. En als ik hieraan denk, weet ik dat ik eigenlijk helemaal niet mag klagen. Verder ben ik begonnen met mediteren. Omdat ik geen stoom af kon blazen met sporten, bedacht ik dat ik dan maar stil moest gaan zitten. Zo lukte het steeds beter om me over te geven aan de situatie. Oké, dit is een ongoing process maar het begin is er. En hoeveel tijd ik ook doorbreng in de (halve) lotushouding, ik blijf een endorfine junkie. Het moment dat ik weer een half uurtje kon sporten – ook al was het op tandje sloom – was dan ook best euforisch.

In de sterren geschreven
Voor 2016 heb ik maar één doel en dat is helemaal herstellen. Verder zie ik wel wat de sterren voor mij in petto hebben. Als ik de jaarhoroscoop mag geloven zou het weleens een heel mooi jaar kunnen worden: ‘2016 wordt een jaar van genieten en vruchten plukken. Een jaar dat meer draait om waar je bent dan waar je was of hoopt te zijn. Pluk de dag!’ Af en toe de teugels laten vieren dus en leven in het nu. Gelukkig heb ik dat al kunnen oefenen dit jaar. Een beetje zweverig misschien, maar laat ik dat net een klein beetje zijn. Hoop doet leven, toch? Anyway, ik heb zin in het nieuwe jaar.

Ik wens jullie allemaal een healthy & happy 2016!

Liefs!
Nienke

energie

Meer blogs:
Nieuwe doelen in 2016
Wat als je even niet zo healthy en happy bent
Ik sport niet voor een bikini body
Wat niemand je vertelt over crossfit (sh*t I peed my pants)
Glow’s food favorites
Glow’s guilty pleasures

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
, ,

2 Comments

  • Liefs voor jou lieve Nien. Wat heb je dit mooi beschreven. 2016 wordt sowieso beter. Op veel endorfine rushes en veel gezondheid voor jou en degenen die je liefhebt (dat laatste dan he, ik weet niet of jouw omgeving op endorfine rushes zit te wachten ;)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.