ECHT Alkmaar in Alkmaar

Met de eerste lente zonnestralen van het jaar, stappen wij ECHT Alkmaar binnen. Je komt binnen in een lichte ruimte met een knus nisje waar je zelf de kleur van het licht kunt instellen. In het interieur zie je veel hout; van dikke takken als tafelpoten tot een gezellig  hoekje voor de kids. Dit alles is ontworpen en gemaakt door de Alkmaarse designer Jan Gunneweg. Het doet gelijk huiselijk aan!

Niet alleen voor de inrichting, maar ook voor sommige producten werkt ECHT samen met lokale leveranciers. Zo komt bijvoorbeeld het brood van de buurman (een biologische bakker) en de vis van de visboer op de hoek. Er worden zoveel mogelijk biologische producten gebruikt en met de seizoenen mee gekookt: ECHT voedsel dus. Deze manier van eten en drinken willen ze bij ECHT met zoveel mogelijk mensen delen.

Het theewater wordt gezuiverd en gefilterd voor een pure smaak. Voor die smaak kan je kiezen uit heerlijke Japanse, Chinese of Indische theeën. Verder kun je kiezen voor kruidenmixen zoals ZEN! Die bestaat uit kamille, hibiscus en kaneel. Ook is er keuze uit verschillende verse sapjes en smoothies.

Met een warme kop thee kijken we verder op het menu. Het staat vol met heerlijke gerechten, voor zowel het ontbijt als voor de lunch. Granola, scrambled eggs, club sandwiches, kroketten van aubergine, om maar eens wat te noemen. Wij kiezen voor een speltdesembroodje met Noorse zalm en een Chopped salad. Mmm, het ziet er heerlijk uit en het smaakt ook goed! Op het bord aan de muur staat: ‘Geluk kun je eten’ en daar hebben ze gelijk in.

Naast het ontbijt en de lunch, kun je bij ECHT terecht voor een borrel of gewoon een lekkere kop thee of koffie met een huisgemaakt taartje. De vitrine naast de bar staat vol met onder andere lekkere carrot cake, cheesecake en spelt appeltaart. Daar komen wij nog eens voor terug!

ECHT Alkmaar
Marktstraat 4
1811 LG Alkmaar
Tel: 072 – 2201995
www.echtalkmaar.nl

Maandag tot en met zaterdag: 09.00 – 17.30 uur
Zondag: 10.00 – 17.30 uur

A9 A5A4 A3 A1

Meer leuke hotspots:
Den Haag: Pim Coffee Sandwiches & Vintage
Utrecht: Eethuis Vers
Delft: Hills & Mills
Den Haag: BijClarence

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.