Echte vrouwen spelen rugby

Een eeuwenoud gezegde in de rugbywereld luidt: ‘Rugby is a sports for beasts played by gentlemen’. Oftewel, echte mannen spelen rugby. Maar ook echte vrouwen spelen rugby! De Nederlandse rugby dames van de Ladies sevens spelen dit weekend kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio!

Tackelen, rollen in de modder, sprinten, vallen en weer opstaan. Rugby is een stoere en harde sport waar fair play hoog in het vaandel staat. Het beoefenen van de sport lijkt misschien niet zo vrouwelijk, maar wat is het fijn om uit de sleur van het dagelijkse leven te stappen en heerlijk door de modder te rollen en je uit te sloven voor een mooie fieldgoal. Daarbij is het een fabeltje dat rugby een agressieve sport is. De regels, scheidsrechters en tegenstanders worden altijd gerespecteerd en in waarde gelaten.

Vind je rugby een leuke sport, maar denk je dat het niet bij je past? Zet dit dan maar uit je hoofd. Rugby is namelijk een sport die iedereen kan spelen. Voor elk type speler is een positie in het veld. Zo zijn er bij ‘Rugby Union’ vijftien verschillende posities en bij ‘Rugby sevens’ zeven verschillende posities. Ben je een echte snelheidsduivel, dan kom je op de backpositie goed uit de voeten. Ben je een typisch lange Nederlandse en beschik je over goede sprongkracht, dan sta je als locker op de goede plek.

Doordat iedereen kan rugbyen, gaan steeds meer vrouwen deze sport spelen. Er is dan ook vast en zeker een vereniging in je buurt waarbij je een keer mee kan trainen. Bovendien lijken sommige trainingen net op bootcamps: hardlopen, push-ups, sit-ups, ect. Durf jij het een keer te proberen?

sevens-ladies-rugby-4

Lees ook:
Waarom steeds meer vrouwen voetballen
Wielrennen voor beginners: 6 tips
Motivatietip: de 10 minuten regel
Must try zomersporten

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Foto’s: rugbynieuws.nl

 

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.