Eerlijk eten rechtstreeks op je bord

Hou je het food nieuws een beetje in de gaten, of kijk je wel eens naar programma’s als de Keuringsdienst van Waarde, dan weet je hoe moeilijk het is om eerlijk eten op je bord te krijgen. Rundvlees dat toch paard is, gekweekte vis die chemisch verontreinigd blijkt en allerlei dierenleed achter de schermen. Steeds meer mensen worden wantrouwig over de herkomst van hun biefstukje of kabeljauwfilet. Maar het kan ook anders! Wat dacht je van een schol die rechtstreeks vanuit de Noordzee op je bord belandt? Of een tournedos direct vanuit de wei in de pan?

Vers van de visser
Vrijdag visdag! Bij Vers van de Visser bestel je online de vis die je wilt hebben. De ‘mannen van de Noordzee’ gaan de zee op om jouw bestelling eruit te vissen. Op vrijdag brengen ze de bestelling aan land. De schol die ’s avonds bij jou in de oven ligt is dus recht voor onze eigen kust opgevist en kakelvers. Niet gekweekt, niet ingevroren geweest en niet lang vervoerd; verse vis zoals verse vis bedoeld is!

Bestel je vóór donderdag de vis online, dan staat de vis op vrijdagmiddag (bewerkt als je dat wilt) voor je klaar. Op dit moment zijn er twee afhaalpunten, in Den Haag en Monster, maar op korte termijn komt er ook een bezorgdienst aan te pas. Op versvandekweker.nl bestel je er gelijk groenten en kruiden bij!

Koop een koe
Bij Koop een Koe zien ze graag dat mensen wat minder vlees gaan eten. Van consuminderen naar crowdbutching. Want eerlijk en traceerbaar vlees is waar het om gaat bij koopenkoe.nl. Samen met anderen koop je de koe, die bij een boer in het Nederlandse Baambrugge met zorg wordt grootgebracht. De koeien lopen buiten en eten een mix van gras (zonder kunstmest!) en kruiden. Wanneer de koe voor 100% verkocht is, komt jouw deel van de koe, na het rijpingsproces, naar je toe. E-nummers, suiker of bindmiddelen? Nee, dat vind je niet terug in je eigen stukje koe!

Tussen bestelling en levering zitten maximaal 4 weken. Een pakket bevat allerlei verschillende rundvleesproducten, van alle delen van de koe en kost € 99,95 voor zo’n 7,5 kilo vlees. Met 2 personen kun je daar 28 maaltijden van bereiden. Door een speciale verpakking bewaar je het vlees tot een jaar in de vriezer, zonder kwaliteit te verliezen.

Eet jij ook graag eerlijk?

cows rgbstock

1 Comment

  • Uhmmm koop je eigen koe? Ik weet niet of ik die trend helemaal zie zitten :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.