Electric Run: 5 km schema voor dummies

Ben je al lekker aan het trainen voor de allereerste Electric Run of moet je nog beginnen? Nu willen we je natuurlijk niet ontmoedigen, maar als je alleen af en toe een sprintje trekt om de trein te halen dan kan 5 km hardlopen best een uitdaging zijn. Normaal gesproken duurt een hardloopschema voor beginners van 0 tot 5 km tien weken. Je hebt er nog iets minder dan vier… Geen paniek! Met dit versnelde 5 km schema voor dummies ga je zaterdag 29 maart goed van start.

week 1
Training 1: 12 x 1 min hardlopen, met 2 min wandelen
Training 2: 5  x 3 min hardlopen, met 2 min wandelen

week 2
Training 1: 4  x 4 min hardlopen, met 2 min wandelen
Training 2: 5  x 4 min hardlopen, met 2 min wandelen

week 3
Training 1: 4  x 5 min hardlopen, met 2 min wandelen
Training 2: 2  x 10 min hardlopen, met 2 min wandelen

week 4
Training 1: 3 x 10 min hardlopen, met 2 min wandelen
Training 2: 2 x 15 min hardlopen, met 2 min wandelen

In dit schema wissel je hardlopen af met wandelen. Op deze manier bouw je snel conditie op en kunnen je spieren, pezen en gewrichten wennen aan de belasting. Zo voorkom je dat je na een paar weken bij de fysio zit met een blessure. Voor couch potatoes kunnen de eerste trainingen best pittig zijn. Hou vol en je zult merken dat het na de eerste weken makkelijker gaat. Echt. Voor deze korte trainingen heb je geen extra brandstof nodig. Drink wel voldoende water voor en na je run.

Glow doet namens STOP AIDS NOW! mee aan de Electric Run op 29 maart en houd je wekelijks op de hoogte met artikelen in aanloop naar het event. Wij mogen 2×2 kaarten weggeven. Winnen? Check onze Facebook pagina.

electric

1 Comment

  • Voor een couchpotato like me is het echt niet haalbaar om in week 3 al 2x 10 minuten achter elkaar te lopen.. Opbouwen is the key en dat kun je dan beter met een programma als start to run doen lijkt me. Ik heb dit zelf ook wel eens op deze manier willen doen maar met een vriend die sportfysiotherapeut is mocht ik dit echt niet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.