#Fail: 6 herkenbare running-baalmomenten in het voorjaar

Bij de start van het najaar beschreven we een paar heel herkenbare baalmomenten tijdens het hardlopen… Nu het voorjaar begint, kunnen we er zo weer zes uit onze mouw schudden, want als je je veters strikt voor een rondje buiten kom je vast wel deze #fail-situaties tegen… Met een knipoog, he?!

#Fail in het voorjaar 1: laagjesstress
Maart roert met z’n staart, april doet wat-ie wil… die spreekwoorden zijn er niet voor niks. Natuurlijk laat het zonnetje zich voorzichtig aan meer zien en wordt het eerder licht, maareh… die temperatuur gaat nog niet zo rap omhoog dat een short en sleeveless shirt alleen genoeg zijn voor een rondje park of plas. En over plas gesproken: dat voorzichtige zonnetje wordt in het voorjaar vaak door een grijze regenwolk verdreven; een regenjack is geen overbodige luxe! Kortom; enthousiast in je zomerse gear naar buiten is misschien nog net even voorbarig.

#Fail in het voorjaar 2: inlopen
OK, tijdens die donkere wintermaanden ben je misschien wat minder vaak van de bank gekropen voor een hardloopsessie dan gebruikelijk. Geeft niks natuurlijk, maar nu je je schema weer oppakt is het toch wel even spannend hoe het met die winterbeentjes is. Misschien zijn ze wat strammer of is je conditie nog niet op het niveau van voor de winter… Een tip: let it go! Ga liever wat rustiger van start en pak je conditie en tempo stap voor stap terug. Alles beter dan direct alweer op die bank moeten zitten met een blessure door overbelasting.

#Fail in het voorjaar 3: milky way-no way!
Nog even terug naar die winterbenen van net… mocht het toch weer zijn voor een korte broek, dan wordt het behoorlijk duidelijk dat de kleur van je benen in ieder geval nog in ‘winter wonderland’ verkeert. Reden te meer dus om vaak je rondje te doen (in korte broek) en ze zo wat meer licht en lucht te bieden!

#Fail in het voorjaar 4: blaarklaar
Heb jij na de winter ook altijd zin in een hardloopgarderobe-update? Natuurlijk is het heel verleidelijk om met de start van een nieuw buitensport-seizoen ook nieuwe schoenen aan te schaffen. Om die vervolgens bij je eerste loop van het voorjaar aan te hebben zodat jij in je loopmaatjes loopt te shinen op je finish-foto’s. Om alleen te vergeten dat ook die ingelopen moeten worden (check #fail 2)…

#Fail in het voorjaar 5: training met hindernissen
Van dat mooier wordende weer wil jij natuurlijk profiteren. Lekker rennen in het ochtendzonnetje, of een rondje pakken langs de geurende bloemen en bloeiende bloesem van het voorjaar. Maar je vergeet even dat heel Nederland eropuit gaat om daar net zoveel van te kunnen genieten. Voordeel: jouw zondagmiddagloopje wordt extra uitdagend met het ontwijken van kinderwagens, fietsen en vliegende frisbees (duiken!). Wel gezellig zo samen in de buitenlucht!

#Fail in het voorjaar 6: overstappen
Heb jij tijdens de winter je ‘rondjes’ vooral binnen op de loopband gedaan? Dan heb je vast wel eens last gehad van krampen in je kuiten na je eerste runs buiten. De ondergrond waarop je buiten rent is natuurlijk niet zo gestroomlijnd als de soepele loopband, en ook de cadans van je loop is net even anders. Niet zo gek dus dat je lijf weer even moet wennen aan die ‘overstap’!

Maar ondanks deze #fails zijn wij maar wat blij dat het voorjaar zich aandient! Laat die mooie dagen maar komen: wij blijven rennen! Heb jij nog leuke #fail-momenten? Deel ze met ons!

Lees meer:
Zo word je een betere hardloper
Waarom we zo van hardlopen houden
Dit helpt je door de duurtraining heen
10 tekenen dat je een hardloper bent
Het hardlopen na een tijdje weer oppakken? Zo doe je dat!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.

1 Comment

  • Ik heb er nog eentje! De modder op de paadjes in het park, of drassig gras. Verraderlijk glad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.