Feel good food

Last van de blues? Wat je eet en drinkt heeft invloed op je humeur. Als je moe en chagrijnig bent, heb je vaak zin om te snaaien en grijp je eerder naar die zak snoep of chips. Maar zodra de bodem van de zak in zicht komt, voel je je juist alleen maar beroerder. Hallo misselijkheid en schuldgevoel! Deze vijf voedingsmiddelen geven je humeur een boost en zijn ook nog eens hartstikke gezond.

1. Bananen
Bananen bevatten een grote hoeveelheid serotine. Dit gelukshormoon heeft een positieve werking op je zenuwstelsel en zorgt voor een goed gevoel. Bovendien zit in banaan vitamine B6 die de bloedsuikerspiegel gelijkmatig houdt en daarmee ook je humeur.

2. Kaneel
Kaneel heeft ook een gunstige invloed op je bloedsuikerspiegel. Wanneer je suikerspiegel minder schommelt, blijft je energiepeil stabiel en dus ook je gemoedstoestand.

3. Chocola
Af en toe een stukje chocolade is niet alleen lekker, maar ook gezond. Chocola bevat stoffen die endorfinen vrijmaken in de hersenen. Ga voor pure (> 85 % cacao) – en het liefst rauwe – chocolade.

4. Noten
Personen die iedere dag 30 gram walnoten, hazelnoten en amandelen eten maken meer van het gelukshormoon serotonine aan dan mensen die helemaal geen noten eten. Vooral walnoten zorgen voor een verhoogde serotonineproductie en zijn bovendien goed voor je hersenen. Laat gebrande en gezouten noten staan en ga voor rauw en onbewerkt.

5. Groene thee
Theanine, een aminozuur aanwezig in groene theebladeren, helpt de hersenen te kalmeren. Theedrinken kan je dus een goed gevoel geven.

Heb je het he-le-maal gehad? Geef je humeur een flinke boost en combineer de voedings-middelen. Zet een kop groene thee en trakteer jezelf op een healthy snack van banaan, noten, chocola en kaneel. Snijd een banaan in plakjes en leg in een schaaltje. Strooi er een handje noten over. Hak twee blokjes pure chocola in stukjes, verdeel over de banaan en noten en voeg een snuf kaneel toe. Zin iets warms? Zet het schaaltje een minuut of vijf in een voorverwarmde oven op 180˚C tot de chocola gesmolten is. Enjoy & feel good!

banaansnack

Lees ook:
Be happy! 10 tips
Wetenschappelijk bewezen: 5 tips voor meer geluk
Lekker slapen en fit weer op? 7 tips voor het slapen gaan

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Afbeelding header: recipegreat.com

Tags from the story
, , , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.