First Things First in Nijmegen

First Things First in Nijmegen vind je op het voormalige Honig complex. Dit complex aan de Waalbandijk is een broedplaats voor kunstenaars en liefhebbers van goede koffie en lekker eten. De koffiebar heeft een open branderij en werkt samen met de broers van Blommers Coffee Roasters. Op de menukaart staan heerlijke taartjes en lunchgerechten.

Wanneer wij op zaterdagochtend bij First Things First aankomen valt de relaxte sfeer meteen op. Het voelt een beetje ‘Berlijns’ aan. Het rauwe gevoel en de passie van de mensen die in het voormalige Honig complex werken maakt dat we ons al snel thuis voelen. Als de barista hoort dat het onze eerste keer in Nijmegen is, komt hij direct met een kaart met leuke hotspots. Enthousiast vertelt hij over andere toffe plekken en tipt hij dat er ’s middags in het Goffertpark een kleinschalig festival wordt georganiseerd.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten koffie en wanneer je in plaats van koemelk liever sojamelk in je koffie hebt is dit geen probleem. Ook is er een ruim aanbod aan zoete lekkernijen. Wij gaan voor een latte met koemelk en een flat white met sojamelk. De koffie is zo lekker dat we meteen besluiten om een zak bonen te kopen om mee naar huis te nemen. Erbij nemen we een vegan cheesecake op basis van kokos. Ik ben blij verrast door de smaak. Een vegan cheesecake is vaak niet zo romig als een ‘normale’, maar deze is werkelijk heerlijk!

Ben je in Nijmegen en heb je zin in een goede bak koffie dan is First Things First echt een aanrader!

First Things First
Waalbandijk 14B
6541 AJ Nijmegen
www.first-things-first.nl

woensdag tot en met vrijdag 9:30 – 17:30 uur
zaterdag en zondag 10:00 – 17:00 uur

ftf2

ftf1

Meer leuke hotspots:
Rauw in Rotterdam
Villa Augustus in Dordrecht
Bittersweetz in Den Haag
Meneer Chocola in Scheveningen
The Breakfast Club in Amsterdam

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.