Fit for summer

Met bijna 200 fit girls bootcampen, yoga’en, surfen, suppen en gezond & lekker eten. Of we daar zin in hebben? Hell yeah! Zaterdag stapten Madelon en ik in de trein naar Amsterdam voor het Fit For Summer event van Women’s Health.

Train like a beast
Als we aankomen bij Studio Umsjatka melden we ons present. Onze groep start met een bootcamp van Stadswild. Als we nog geen 100 meter onderweg zijn begint het te regenen. En niet zo’n beetje ook. We rennen door de stad naar het Muziekgebouw aan ’t IJ en doen onderweg burpees, sit ups, push ups, planks, wall sits, jump squats en walking lunges. We zijn nat en onze bovenbenen branden flink. Beast mode on (denk deze tune er even bij)!

foto 1(22)
Namaste
Tijd om onze spieren te stretchen tijdens een yogales van Lululemon aan het IJ. We hebben best wat verschillende vormen van yoga gedaan, maar yoga in de regen: dat is nieuw. En verfrissend. Na zo’n 45 minuten zijn we een beetje zen. En hongerig. Gelukkig staat verderop de foodtruck van Ekoplaza met soep, salades en sandwiches.

foto 1 (33)
Food & Mind
Als we weer terug zijn in de studio staan twee dames van de BBB Healthclub klaar voor een workshop Food & Mind. We krijgen uitleg over hoe gedachten je eetpatroon beïnvloeden en oefenen mindfull eten met een cherrytomaatje. Met je ogen dicht proef je beter en ervaar je meer wat er gebeurt in je lijf. Volgende keer je ogen dicht als je je tanden in een stuk chocola zet. ;-)

Surfbabes
Let’s catch a wave! Nou, alsof dan. We krijgen een workout van Surfset Fitness. Inderdaad. Fitness op een surfboard. Op een onstabiele plank in hoog tempo allerlei oefeningen doen is behoorlijk pittig. En leuk!!!

foto (27)
Terwijl wij ons op Bondi Beach wanen zijn twee andere groepen op de grachten aan het SUPPEN met SUPer girls on tour.

10476024_805319692834280_5938755799843029769_n

Grand finale
We sluiten de dag af met een planking challenge. Madelon en ik staan samen met nog een andere dame als laatsten van onze groep. Ik. Kan. Niet. Meer. Ga ik opgeven? Nee! Ik. Kan. Echt. Niet. Meer. Ik geef op. Ik hoor dat ik het ruim 6 minuten heb volgehouden. De volgende 2 minuten volgt een verhitte strijd met verbeten blikken, trillende armen en benen en pep talk vanaf de kant. Madelon moet opgeven. Omdat het een echte nek-aan-nek-race was mag ze met een wild card naar de finale. Held! Samen met 4 andere dames maakt ze zich op voor een burpee challenge: zoveel mogelijk burpees in 2 minuten. Helaas gaat Madelon niet met de hoofdprijs naar huis. Maar ook niet met lege handen. We krijgen een yogamat van Lululemon en een goedgevulde goodiebag.

planking
Thanks Women’s Health! We are fit for summer!

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.