Zo blijf je fit in de feestmaand

Tijdens de donkere dagen en alle hectiek rond de feestdagen schiet sporten er vaker bij in dan anders. Zonde! Want deze periode zorgt vaak voor extra stress; de to do-lijst op je werk moet weggewerkt voor het einde van het jaar, er moeten nog cadeaus onder de boom, wat zet je op het kerstmenu en hoe plan je de feestdagen zo dat ouders, schoonouders én vrienden tevreden zijn. En dan staan er nog een paar kerstborrels en feestjes in je agenda. Hoe fijn is het om een moment voor jezelf te hebben om stoom af te blazen en je weer op te laden? Denk dus niet sporten doen we volgend jaar wel weer, maar blijf lekker fit in de feestmaand. Met deze 5 tips lukt het je!

1. Een goed ontbijt
Met een goede bodem heb je genoeg energie om te werken, shoppen én sporten. Ga voor een ontbijt met eiwitten en complexe koolhydraten en vezels, zo start je de dag met goede brandstof én kom je minder snel in de verleiding om je tanden te zetten in kerstkransjes en andere lekkernijen.

>> Inspiratie voor lekkere én gezonde ontbijtjes

2. Plan je workouts
Zet in je agenda op welke dagen en tijdstippen je gaat sporten. Bedenk dat deze afspraken net zo belangrijk zijn als alle andere, dan ben je minder geneigd er een streep door te zetten. Vind je dat toch lastig? Plan dates met een sport buddy!

>> Zo kom je van de bank af: 5 motivatietips

3. Sta eerder op
Als je geen early bird bent kan dit vooral in deze maand een uitdaging zijn. Maar als het je tóch lukt eerder op te staan voor een workout houd je de rest van de dag een goed gevoel, trust us! Je hebt je portie beweging in the pocket voordat je je in de hectiek van de dag stort. Hoe fijn is dat?

>> ’s Morgens sporten? Zo lukt het je

4. Back-up plan
Oké, soms loopt een dag anders dan gepland. Maar ook daarvoor kun je een plan maken. Doe thuis een NTC workout, rol je matje uit voor een yogales van thehouseofyoga.com of doe een van deze 15 minuten workouts. Een kwartiertje trainen is beter dan helemaal niet!

>> 4 online platforms om thuis te trainen

5. Blijf bewegen
Het is natuurlijk heel verleidelijk om lekker binnen bij de kerstboom te blijven als het buiten koud en donker is. Maar van de warmte, gezelligheid en het lekkere eten geniet je nóg meer als je de kou hebt getrotseerd. Ga even hardlopen voor het kerstontbijt, maak met de hele familie een wandeling, of doe mee met een kerst bootcamp of workout bij jou in de buurt.

Hoe blijf jij fit in de feestmaand?

fit
Meer lezen:
Winterdipje? Zo krijg je jezelf toch van de bank af
Gezond genieten in de decembermaand
Waarom je van sporten gelukkig wordt

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.