5 nieuwe fitnesstrends

Elk jaar zien we er nieuwe sporten bij komen terwijl andere weer van het gymrooster verdwijnen. Sommige trends groeien uit tot een nieuwe wereldwijde hit. Veel fitnesstrends komen uit Amerika. Gaan we deze vijf nieuwe fitnesstrends in 2015 ook in Nederland zien?

1. Jungshin
Jungshin fitness is ontstaan in San Francisco en is een full body workout, met een houten ‘zwaard’. Het is een combinatie van kickboksen en yoga waarbij coördinatie en techniek van groot belang zijn. Het is een high intensity training en werkt dus ook voor je uithoudingsvermogen. Maar ook meditatie en focus zijn belangrijke onderdelen van de training. Billy Blanks was al passé, we gaan aan de Jungshin!

jungshin-fitness

2. Pound
Sporten en drummen tegelijk? Het kan! Pound is een muzikale fitness workout waarbij je met drumsticks (nee, niet de kippenpoten) drumt op de beats van de muziek. Ook pound is een full body workout. Hier zit de combinatie in pilates, sprong oefeningen en isometrische oefeningen (statische houdingen). Een Pound training belooft zo’n 900 calorieën te verbranden in 45 minuten, drummen is dus een heuse workout!

pound_fitness_4

3. Barre Fitness
We volgden al een barre training in Miami, wat in Amerika eigenlijk al veel meer is dan een trend. Deze fitnessvorm kun je daar al volop beoefenen. De barre workout is gebaseerd op balletbewegingen, maar pilates en yoga hebben ook een groot aandeel. De barre is de stabiele factor bij deze full body workout, die gericht is op het versterken en verlengen van je spieren. Laat je tutu maar thuis!

Barre_fitness

4. Animal Flow
Bij deze workout trek je wellicht je wenkbrauwen even op. Bij een animal flow training boots je krachtige lichaamsbewegingen na van dieren. Je beweegt veel op handen en voeten en combineert de bewegingen met body weight oefeningen die er niet om liegen! Vloeiende bewegingen zijn de basis van deze workout die vooral gericht is op het sterker maken van je hele lichaam. Roarrrr!

animal flow_fitness

5. Body Art
Een nieuwe trend die meer gericht is op de combinatie van lichaam en geest is Body Art. En deze workout is niet in Amerika, maar in Zwitserland bedacht. Het is een dynamische trainingsmethode die yoga, stretching, pilates en tai chi combineert voor een goede balans van body & mind. De trainingen zijn goed om te ontspannen en ontstressen. Tegelijkertijd werk je aan vetverbranding, flexibiliteit en versterking van je spieren.

Body_Art_Fitness

We kunnen nog wel even doorgaan. Body Blade, Ugi Fit, Rowing Classes, Bokwa… Er komen continu nieuwe fitnesstrainingen op de markt, waarvan overigens maar een gedeelte daadwerkelijk voor het grotere publiek aantrekkelijk blijkt te zijn.

Welke workout lijkt jou leuk om te doen?

Tags from the story
,

3 Comments

  • Barre! De reden waarom ik vroeger 10 jaar aan ballet heb gedaan: vond de training altijd leuker dan het dansen.

  • I just found this article – Nice article! We are having Mike Fitch – the founder of Animal Flow – at our facility in Amsterdam in June, this will be a workshop for fitness professionals. I went to the Animal Flow instructor workshop last year in London and will be offering Animal Flow classes as of April at MT Fitness in Amsterdam – so far the only gym in NL doing this :-) Feel free to drop us an email if you have questions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.