FloatFit: lachend je workout door!

Oké, we hadden er al eens over gelezen, dus toen we zagen dat je in Rotterdam introductielessen kon volgen twijfelden we geen moment. We gaven ons op voor een les FloatFit! Float-wat? Een HIIT workout in het zwembad waarbij je core strength, stabiliteit en conditie behoorlijk worden aangesproken. Zelden hebben we zo gelachen tijdens een workout. En wie wil dat nu niet: lachend aan je core werken?!

Op een Aquabase, een soort drijvende plank (wat je overigens geen plank mag noemen, dus sssssshhht!), voer je onder leiding van een trainer en begeleid door opzwepende muziek allerlei balans- en krachtoefeningen uit. Uitdagend? Uhuh! Pittig? Check. Fun? Yeah!!

Samen met fitfriend Joanne meldde ik me op zondagmiddag bij het zwembad. De FloatFit coach stond ons al lachend op te wachten terwijl wij een beetje probeerden te spieken bij de groep voor ons. Oké, tijd om te starten… Alsof staan op zo’n Aquabase nog niet ingewikkeld genoeg is (hallo balans!), gingen we na de warming up voor squats, burpees en push ups. Om vervolgens ook nog eens allerlei core oefeningen af te werken zoals bicycles, sit ups en mountain climbers.

floatfit2

Planken op een plank is al vrij uitdagend, maar om het allemaal nóg iets moeilijker te maken moesten we ook nog lunges doen…. I tell you, wij zijn behoorlijk fitte chicks, maar die lunges gingen ons niet zo goed af! Dat we regelmatig een plons namen hoeven we denk ik niet verder uit te leggen… ;-)

Het was lachen, gieren, brullen en de buikspieren zijn daardoor nóg wat extra getraind tijdens deze FloatFit workout. Want één ding is zeker: het is big fun! En tegelijkertijd train je in een half uur tijd je core en alle kleine spiertjes die je helpen om balans te moeten houden. Wat ons betreft een prima ondersteuning voor bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of andere sporten. En vooral: een wekelijkse feel-good-workout waar je met veel plezier naar uit kunt kijken.

Ga jij het ook proberen?

Op een aantal plekken in Nederland kun je deze FloatFit lessen al volgen. Wij volgden de les bij zwembad Charlois in Rotterdam. Daar kun je je inmiddels opgeven voor de lessen die op verschillende dagen in de week worden gegeven.

floatfit-3

Beeld header: Aquaphysical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.