Florence Travel Guide: 5 tips

De bekende reisgidsen wijzen je de weg wel naar de David en alle andere must-sees. Wij geven je de leukste adresjes om te eten en drinken en de stad sportief te ontdekken.

Koffie en smoothies
Italianen beginnen hun dag met een espresso en croissant in een koffiebar. Start je liever met een soja latte of een gezonde smoothie? Dan is dit tentje vlakbij het Centraal Station een aanrader. Naast lekkere koffietjes en sapjes hebben ze goedgevulde salades, wraps en ijs.

Shake Cafe
17 Piazza di Santa Maria Novella
Florence

DSCN0286

DSCN0283

Gastronomisch genieten
Dit gezellige, intieme restaurant serveert pure, simpele maaltijden met biologische ingrediënten en is open voor lunch en diner. Op het menu staan heerlijke soepjes, pasta, vis, vlees- en vega gerechten en natuurlijk: tiramisu. Wijntje erbij? Het restaurant heeft een wand vol flessen met biologische wijnen. Kun je niet kiezen? Je kunt ook een flesje kopen.

Vivanda Gastronomia
Via Santa Monaca 7, Florence

IMG_0561

Ice ice baby
Flaneren in Florence is het leukst met een gelato in je hand. Bij Carapina maken ze ijs met biologische ingrediënten en zonder kleur- en smaakstoffen. En dat proef je! Je mag Florence eigenlijk niet verlaten voordat dat je hier een ijsje hebt geproefd. Squisito!

Carapina
Piazza Oberdan 2 rosso, Florence

IMG_0592

Fietsen in Florence
Het centrum van Florence is autovrij en de fiets is dan ook een uitstekende manier om de stad te verkennen. Florence heeft een fietsverhuurproject waar je op zes plaatsen in de stad (o.a. bij het station) een fiets kunt huren voor een tientje per dag. Ga je liever met een gids op pad? Florence by Bike en de Nederlandse organisatie Baja Bikes bieden verschillende tours.

Florence by Bike
Via San Zanobi 54/R, Florence 

Baja Bikes
Via San Zanobi 42, Florence

DSCN0326

 

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.