Cadeautips voor foodies

We gaven al cadeautips voor fit chicks, maar we vergeten natuurlijk de foodies niet. Met deze kerstcadeaus voor in de keuken verras je tijdens de feestdagen elke keukenprins of -prinses.

PlentyKookboek PLENTY
Het is al een klassieker geworden onder de groenteliefhebbers, Yotam Ottolenghi’s PLENTY. Dit prachtige kookboek staat vol inspiratie. Sla het open en de kleurrijke foto’s en bijzondere combinaties brengen direct een lach op je gezicht. Denk je dat dit vlees noch vis is? Klopt, dit is groente!

koken2_citroenCitroenpers
Van handige kookhulpjes kun je nooit genoeg hebben. Soms zijn het juist die kleine cadeaus die het doen. Deze citroenpers van Dille & Kamille is een fantastische kookhulp voor iedereen die van deze citrusvrucht houdt. Geen gedoe met pitjes meer, je draait de schenker in de citroen (of limoen) en gieten maar!

Glaswerk
Koken3_kilner_weckpot_met_schroefdeksel_1_liter_2Glas is (samen met RVS) hét alternatief voor plastic. Het is duurzaam en vrij van schadelijke stoffen. En niet te vergeten: glazen potten en flessen staan ook gewoon leuk in de keuken. Dus: voorraad, een groene smoothie of eigengemaakte jam? Dan is dit een dankbaar cadeau. Dille & Kamille heeft een mooie voorraad. Maar ook in andere kookshops en online vind je genoeg moois, zoals de weckpotten met schroefdeksel van het Engelse merk Kilner.

Koken4_5852_vijgendadel400pxOlie & azijn
Een lekkere salade heeft niet meer nodig dan goede olie en azijn. Een bijzondere olie of smaakvolle azijn is leuk om te geven én om te krijgen. Eén van onze favorieten: de vijgen-dadel azijn van Foodelicious. Door de zoetheid van de dadels heeft deze azijn iets weg van een oude balsamicoazijn, terwijl de vijgen juist frisheid geven.

Koken5_schortDenim schort
Net nog even dat laatste beetje soep in het bord gieten… En ja hoor, spetters op die mooie witte blouse. Met dit stoere denim schort van Jamie Oliver kun je zowel vriendinnen als hun eega’s aansporen de keuken in te gaan en hun kerstkleding schoon te houden.

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.