Edamame: snacken met bonen

Sojamelk, tempé, tofu… Allemaal sojaproducten die steeds vaker op het menu komen. Maar  je kunt natuurlijk ook de sojaboon zelf op tafel zetten. Neem de Edamame. Deze jongste sojabonen – die in de Japanse, Chinese en Hawaïaanse keuken veel worden gebruikt – zijn lekker en gezond. Ze zijn licht verteerbaar en bevatten veel eiwitten en onverzadigde vetzuren. Maar ook de oh zo belangrijke vezels en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium.

Je kunt de bonen als vleesvervanger gebruiken bij het avondeten, maar ook prima als bijgerecht, spread voor op brood, of verwerkt in salades, wokgerechten, soepen of rijstschotels. Fijne van deze boon is dat de edamame, in de dop gekookt en besprenkeld met wat zeezout, een heerlijk aperitiefhapje is. Schenk een lekker glas wijn in en snacken maar!

Soja bonen

Afbeeldingen: flickr.com

Tags from the story
, , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *