Discosoep op wereldvoedseldag

Vandaag is het Wereldvoedseldag. Dit jaar staat het in het teken van verduurzaming. De Youth Food Movement voert actie tegen voedselverspilling: ‘a carrot that would not win a beauty contest is still nutritious and delicious to eat’. Er worden nog teveel ‘lelijke’ groente onnodig weggegooid. Wereldwijd gaat een derde van ons voedsel verloren en daarmee ook voedingsstoffen, water, energie en grond. Onnodig.

De Youth Food Movement komt op voor deze zielige, lelijke eendjes met DiscoSoep. Op de beats van dj’s wordt ter plekke een enorme pan heerlijke soep van een overdaad aan bijna-verspilde groenten bereid. De soep wordt gratis uitgedeeld aan iedereen die een dansje doet tegen voedselverspilling.

In Nederland kun je vandaag in Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen komen hakken, snijden, dansen en soep eten. In Den Haag kun je komen DiscoSoepen, en is de kickoff van Damn Food Waste on tour. In Utrecht haal je in Pumpkin Paradise op de binnenplaats van de universiteitsbibliotheek een kommetje heerlijke pompoensoep en krijg je tips en tricks over verduurzaming van je voedsel. Ook in Eindhoven en Groningen kun je komen DiscoSoepen. In Groningen geeft Carolina Verhoeven van Landskeuken een workshop wecken.
Over de hele wereld zijn er vandaag evenementen om voedselverduurzaming op de kaart te zetten.In Parijs, Lille, Bordeaux, Lyon en Brussel worden ook DiscoSoeps georganiseerd, en ook in Mexico-Stad is een feest tegen voedselverspilling. In Berlijn is een diner en ook in Servië en de USA zijn activiteiten om het probleem van voedselverspilling op de kaart te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.