Glow’s food favorites

Wij zijn dol op gezond én lekker eten, maar wat eten wij het liefst? Wat is ons ultieme comfort food, waar mag je ons ’s nachts voor wakker maken en welk recept op de site vinden wij zelf het lekkerst? Onze 10 food favorites op een rij.

Favo fruit
Madelon: Frambozen! Als ik die koop dan eet ik het doosje meestal onderweg naar huis al leeg, oeps! Maar ook avocado zou ik niet willen missen, dat vind ik zoooo lekker, bijvoorbeeld op een rijstwafel of door mijn salade.

Nienke: Ik ben dol op fruit, dat kan ik de hele dag door wel eten, maar ik hou het bij 2 of 3 stuks per dag. Bananen zijn mijn favoriet! Ideaal als pre-workout snack, lekker in een smoothie en waar zou je een bananenbrood van maken zonder bananen?

Lievelingsgroente
Madelon: Ik ben zo gek op allerlei groenten, ik kan eigenlijk niet één groente kiezen die ik het aller, aller lekkerst vind. Zoete aardappel staat in ieder geval wel heel hoog op mijn lijstje. Die kun je op zoveel verschillende manieren bereiden! Ik eet elke week wel een keer zoete aardappel, gegrild, gekookt, gestampt of gebakken!

Nienke: Mijn moeder heeft er vroeger een zware kluif aan gehad om mij voldoende groenten te laten eten. Maar dat is gelukkig goedgekomen, nu kan ik geen enkele groente bedenken die ik niet lust. Ik hou vooral erg van aardse groenten: bietjes, pastinaak, wortels, zoete aardappelen. Als ik moet kiezen ga ik net als Madelon voor de zoete aardappel: die staat ook bij mij elke week wel op het menu.

Favoriete maaltijd van de dag
Madelon: Ik hou van élke maaltijd van de dag, ik hoor bij #TeamAlwaysHungry. ;-) Maar avondeten is voor mij toch het meest speciaal. Dat is ook het moment om na een drukke dag of flinke workout even samen met Sander te relaxen, te praten en te genieten van een lekkere maaltijd.

Nienke: Ontbijt. Wanneer ik ’s ochtends wakker word dan verheug ik me er al op. Als ik eerst heb gesport dan voelt een lekker en voedzaam ontbijt echt als een traktatie. Maar als ik daarna bedenk wat ik ga lunchen kijk ik daar ook weer naar uit… ;-)

Lekkerste healthy snack en not so healthy snack
Madelon: De gezonde ontbijtkoek vind ik echt heerlijk als verantwoord tussendoortje. Ik maak er meestal twee tegelijk en dan vries ik de hele bups per plakje in. Lekker en makkelijk! Ja en zoute noten zijn voor mij toch wel mijn favo not so healthy snack. Dat ligt dan ook aan de hoeveelheid, want als ik daar eenmaal aan begin, dan eet ik de hele zak leeg. Al neem ik me nog zo stellig voor om het maar bij 2 handjes te laten…

Nienke: Een rijstwafel met pindakaas en banaan! En als not so healthy treat maak je me heel blij met carrot cake: een lekker groot stuk met meerdere lagen roomkaas. De lekkerste die ik ooit heb gegeten is bij Amy’s Bread in New York, onze post-marathon traktatie vorig jaar.

Ultieme comfort food
Madelon: Pasta, hmmm. Een dampend bordje speltpasta met avocado ‘roomsaus’ en garnalen, het water loopt me al in de mond. Na een avond hard trainen eerst onder de warme douche en dan in mijn joggingbroek met het bord op schoot. Romig en voedend!

Nienke: Soep! Van een kom stevige groentesoep knap ik altijd op. Ik ben dol pompoensoep maar Madelon’s zoete aardappelsoep is echt de bom, een warme knuffel in je buik.

Hier mag je me ’s nachts voor wakker maken
Madelon: Voor een hele goede (not healthy!) carrot cake met een lekkere bak koffie. Dat is echt ultiem genieten! Maar ook voor de perfecte avocado mag je me wakker maken hoor. Zo eentje die helemaal mooi groen en flawless is als je ‘m open snijdt. Klein geluk!

Nienke: Laat mij maar lekker slapen, maar als je me dan tóch wakker maakt geef me dan maar een medjoul dadel met pure chocola.

Favoriete keuken
Madelon: Ik ben gek op Aziatisch eten. Uit de Thaise keuken houd ik echt van een goede Pad Thai, vega Tom Ka soep of een milde curry. Maar ook de Vietnamese keuken vind ik heerlijk, een lekkere noodle soep bijvoorbeeld. En de échte Chinese dim sum, gestoomde dumplings met garnalen, oeh!

Nienke: Ik hou ook erg van Aziatisch eten en dan vooral van Indonesisch, Thais en Japans. Groenten met tempeh, gado gado, rijst of noodles met gamba’s en veel groenten en vooral veel koriander, sushi en sashimi, mmm!

Fijnste restaurant
Madelon: Ik ben dol op de kookstijl van Jim de Jong van Restaurant De Jong. Wat hij doet met groenten vind ik zó knap. Maar het restaurant waar ik het meest kom is toch La Pizza in Rotterdam. Daar maken de Italiaanse chefs de lekkerste anti pasti. Iedereen is daar vriendelijk en gezellig waardoor de sfeer heel ongedwongen is, heerlijk!

Nienke: Heirloom, een vegetarisch restaurant in Vancouver. Heerlijk en bijzonder eten in een fijne setting en de bediening is superaardig. In Den Haag kom ik graag bij Zeebedeüs. Mooie locatie met een relaxte sfeer en de gerechten worden bereid met biologische en duurzame producten uit het seizoen.

Favo drankje
Madelon: Bruisend water met een schijfje citroen is voor mij de beste dorstlesser die ik altijd lekker vind!

Nienke: Nu moet ik kiezen tussen koffie en thee, lastig! Dan ga ik toch voor een soja cappuccino.

Favo recept op glow mag
Madelon: Ik kan niet kiezen! In mijn top drie staan in ieder geval de pasta met avocado roomsaus, de zoete aardappelsoep en de Aziatische salade.

Nienke: De zoete aardappel schotel. In het recept wordt het gerecht met broccoli bereid, maar ik maak het de laatste tijd met rucola. Supersimpel en superlekker!

food favorites

Meer blogs:
Glow’s guilty pleasures
10 vragen aan… de mannen!
Van hardlopen naar borstcrawl
Vragen die je krijgt als je voor een marathon traint

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *