Recept: blueberry muffins

Een  fijn en makkelijk recept in de categorie verantwoord ‘snoepen‘. Deze havermout muffins zijn suiker-, zuivel- , vet- en tarwevrij en heerlijk als ontbijt of gezond tussendoortje.

Verwarm de oven voor op 180˚C. Mix de havermout in je blender tot er meel ontstaat. Als je een niet al te sterke blender hebt, moet je de blender soms even uitzetten, met een houten lepel door de havermout roeren en de blender weer aanzetten. Giet het meel in een kom. Doe dan de melk, banaan en dadels in de blender en mix tot een glad mengsel. Klop de eieren tot een luchtige mix. Voeg het meel en de eieren toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en de kaneel. Mix tot je een mooi beslag hebt en roer op het laatst de blauwe bessen erdoor. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als een cocktailprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de muffins afkoelen, zet een kop thee en enjoy!

Shopping list (voor 10 stuks)
1 banaan
2 eieren
6 gedroogde dadels
een flinke hand blauwe bessen
200 gr havermout
125 ml amandelmelk of sojamelk (ongezoet)
1 1/2 el bakpoeder
1 tl kaneel
muffinvorm / cakepapiertjes

Tip: je kunt de blauwe bessen ook vervangen door noten, stukjes appel, gedroogd fruit, stukjes pure chocolade, whatever you like!

Blueberry muffins2

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *