Boerenkool zonder worst

Boerenkool is niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. Het bevat naast de vitaminen A , C en K, ook veel ijzer en calcium. Boerenkool is dan ook een uitstekende groente voor vegetariërs en sporters. Dat je van boerenkool stamppot kunt maken weet je natuurlijk wel. Maar ook als je geen fan van stamppot bent, kun je genieten van de oer-Hollandse groente. Deze heerlijke schotel met champignons, winterpeen, linzen en kikkererwten is net zo’n lekker winters maal als de vertrouwde boerenkool met worst.

Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg de winterpeen, champignons en een snuf kurkuma toe. Verwarm ondertussen de linzen en kikkererwten in een pannetje op laag vuur en giet af. Meng met de andere groenten. Voeg de boerenkool in etappes toe en druppel er een beetje mirin over. Voeg de mosterd toe zodra de boerenkool is geslonken en roer goed door.

Shoppinglist
200 gram boerenkool
100 gram kastanjechampignons, fijngesneden
1 blikje linzen
1 blikje kikkererwten
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 winterpeen, gesneden in dunne plakjes
1 el mirin (Japanse zoete rijstwijn)
1 el mosterd
snuf kurkuma
olijfolie

Tip: Heb je een grote zak voorgesneden boerenkool gekocht? Bewaar de rest van de boerenkool in de koelkast en maak er een groene smoothie van.

Ook lekker:
Chinese congee
Aziatische salade
Boekweitnoedels met avocado en zalm
Pasta met avocado roomsaus

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
, , , , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *