Kokos-pompoensoep

Een heerlijk recept uit onze eigen keuken: pompoensoep met zoete aardappel en kokosmelk. Weer eens wat anders dan de klassieke pompoensoep en makkelijk om te maken. Romig en zacht door de kokosmelk, maar toch krachtig van smaak.

Maak de pompoen en zoete aardappel schoon en snijd in stukken (je hoeft de pompoen niet te schillen). Snijd de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui op laag vuur in een beetje olijfolie. Voeg de knoflook en pompoen toe en bak 3-5 minuten. Voeg het water, de bouillonblokjes en zoete aardappel toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met (chili)peper. Garneer met verse koriander voor een Aziatische twist en/of een handje cashewnoten voor een extra bite.

Shoppinglist
1 Hokkaïdo-pompoen
1 zoete aardappel
1 grote ui
2 teentjes knoflook
200 ml kokosmelk
2 blokjes groentebouillon
1 l water
olijfolie
zwarte peper of chilipeper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *