Pompoen-bataat-pastinaak stamppot

We zijn dol op pompoen en zoete aardappel, ofwel bataat. Deze groenten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond, want ze zitten boordevol vitamines en vezels. Dus leken ze de perfecte basisingrediënten voor een fijne stamppot. En wat blijkt? Dat zijn ze ook!

Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de pompoen, zoete aardappel en pastinaak en snijd ze in blokjes. Doe alles in een grote ovenschaal en besprenkel goed met olijfolie. Rooster de groenten zo’n 25 minuten totdat alles mooi zacht is. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes. Haal de groenten uit de oven, bestrooi met peper, stamp alles fijn en roer goed om. Schep de stamppot op en garneer met de tomaatjes en geitenkaas.

Heerlijke winterse stamppot om mee op te warmen na een training of wandeling in nattigheid en kou!

Shoppinglist (voor 2 à 3 personen)
1 kleine flespompoen
1 zoete aardappel
1 pastinaak
60 gram geitenkaas
10 zongedroogde tomaten

stamppot1

stamppot2

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

7 Comments

  • Mmmmm lijkt me een lekker stampotje, zeker nu het buiten kouder aan het worden is.
    Deze ga ik daarom zeker een keer proberen.

  • nou, die 25 minuten kom je dus echt niet mee uit. bij mij heeft het ruim 3 kwartier in de warme oven gestaan en nog waren de groentes hard. Dan valt er niets te stampen…

  • Dat kan per oven verschillen, probeer anders eens een andere stand uit als je die hebt. Ook bij bakrecepten is het altijd tricky omdat er aardig wat verschil per oven in kan zitten. Onze oven roostert in 25 minuten nagenoeg elke groenten lekker zacht. Voor jou dus iets meer tijd per ‘ovenrecept’ opnemen in je planning. Succes!

  • Kun je de overgebleven (gare) groenten ook bewaren tot de dag erna? Er zit nog geen geitenkaas of tomaatjes bij, dus het gaat puur om de bereide pastinaak, pompoen en zoete aardappel.

  • Ja hoor Lizzie, dat is geen probleem. Gewoon in een afgesloten bakje in de koelkast kun je groenten prima bewaren tot de volgende dag!

  • Hartstikke bedankt, ik vond het erg lekker, maar inschatten van de hoeveelheid was even lastig,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *