Pompoen-banaan-sinaasappel smoothie

Pompoen is niet alleen lekker als soep of bij de warme maaltijd, maar ook heerlijk als smoothie! Omdat pompoen bomvol vezels zit geeft een smoothie met pompoen je lang een verzadigd gevoel. Je kunt zowel flespompoen als een Hokkaïdo-pompoen gebruiken. Maak je soep of een ander gerecht met pompoen? Leg een handvol stukjes opzij en bewaar in de koelkast voor je smoothie.

Schil de pompoen en snijd in blokjes. Je kunt de pompoen eerst 5-6 minuten garen in de magnetron op 800 Watt, maar je kunt hem ook rauw gebruiken. Schil de sinaasappel en pel de banaan. Doe de pompoen in je blender, giet het glas water of melk erbij en mix. Voeg de banaan, sinaasappel en een flinke snuf kaneel toe en mix opnieuw. Schenk de smoothie in een glas of schaaltje, garneer met de pompoenpitjes en lepel lekker op.

Shoppinglist
handvol blokjes pompoen
1 banaan
1 sinaasappel
1 glas water (of amandel- of rijstmelk voor een romige en iets zoetere smaak)
snuf kaneel
1 el pompoenpitten (evt. geroosterd)