Ovenschotel met wilde rijst, cranberry’s en geitenkaas

Dit recept kwamen we tegen op de site van Women’s Health en probeerden we gelijk uit. Een goede actie, want deze ovenschotel is een overheerlijk herfstmaal. Extra lekker met een glas rode wijn en een knisperend haardvuur.

Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een ovenschaal in met olie of boter. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Mix de kaas, eieren, zure room en de mosterd in een aparte schaal. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de prei en de knoflook toe en bak circa twee minuten. Roer de cranberry’s en de tijm erdoor en voeg de rijst toe. Haal de pan van het vuur en meng de kaasmix erdoor. Schep alles in de ovenschaal en bedek de schaal met aluminiumfolie. Bak de ovenschotel in circa 25 minuten gaar.

Je kunt deze maaltijd ook prima van te voren klaar maken. Handig als je weet dat het een lange dag wordt en je ’s avonds geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Bereid de wilde rijst met prei en cranberry’s alvast en zet in een ingevette schaal in de koelkast. Verwarm als je thuiskomt de oven voor en maak ondertussen het kaasmengsel. Voeg toe aan de rijst en zet in de oven. Even wachten…. smullen!

Shoppinglist
250 g wilde rijst
250 g gedroogde cranberry’s
2 dunne preien, gesneden
1 teentje knoflook, gesneden
2 el verse tijm, gesneden
60 g geitenkaas
2 eieren
125 g (magere) zure room
2 tl Dijon mosterd
1 el olijfolie

herfstschotel

Bron: Women’s Health

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *