Wraps met boekweitmousse

Deze speltwraps gevuld met boekweit zijn ideaal voor na een stevige workout. Boekweit is geen graan maar een zaadje, bevat geen gluten en is eiwitrijk en daarom erg geschikt voor sporters. Het is licht verteerbaar en de geroosterde variant, Kasza, is nootachtig van smaak en kookt heel snel gaar. Spelt is een oergraan en minder gecultiveerd dan tarwe, maar bevat wel gluten. Speltwraps kun je kopen in een natuurwinkel. Deze bevatten geen kunstmatige smaakmakers of toevoegingen. Miso is een gefermenteerde sojaboonpasta. Het is een natuurlijk probioticum en gaat verzuring in je lichaam tegen. Deze wraps heb je supersnel klaar. Lekker met een soepje, zoals deze pittige pompoensoep.

Kook 1 kop boekweit met 2 koppen water en een snufje zout op laag vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven op 180˚C en leg de wraps er 5-10 minuutjes in. Let op dat ze niet te hard worden, maar alleen een beetje knapperig zodat je ze straks nog kunt vullen en oprollen. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Mix met een staafmixer de gekookte boekweit met de halve avocado, gesnipperde bosui, misopasta, appeldiksap, sojasaus en citroensap tot een mooie mousse. Haal de wraps uit de oven en vul ze met de mousse. Garneer met een flinke hand kiemen en wat maïskorrels. Rol de wraps op, sprenkel er wat geroosterde pompoenpittenolie over en garneer met bieslook en de geroosterde pompoenpitjes. Enjoy! 

Shoppinglist
speltwraps
½ kop gekookte geroosterde boekweit (Kasza)
3 el maiskorrels (ongezoet, uit een potje)
sprouts/kiemen (alfalfa of een andere kiemenmix)
pompoenpitten, geroosterd
1 bosuitje, fijn gesneden
½ avocado
bieslook, fijngehakt
1 tl citroensap
1 el misopasta (toko of natuurwinkel)
1 el appeldiksap (natuurlijkwinkel)
1 el sojasaus
1 tl geroosterde pompoenpittenolie bio (of sesamolie)

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *