Frittata met courgette en zoete aardappel

Frittata is easy peasy om te maken, lekker en gezond. Leftovers neem je de volgende dag mee naar je werk voor de lunch. Ideaal! Deze frittata met courgette, zoete aardappel, verse kruiden en feta is perfect als post-workout maaltijd.

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in. Fruit de ui en knoflook in met een beetje olijfolie of kokosolie. Kluts de eieren, doe de ui en knoflook erbij en voeg de verse kruiden en een flinke snuf peper en zout toe. Bak in een pan kort de zoete aardappelschijfjes of rooster ze even in de oven. Leg een laagje schijfjes zoete aardappel in de schaal en leg daar een laagje courgette bovenop. Ga zo door tot de groenten op zijn. Giet het eimengsel over de groenten en kruimel de feta erover. Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven tot het ei gestold is. Snijd de frittata in stukken en verdeel over de borden. 

Shopping list
6 eieren
1 courgette, in dunne plakken gesneden 
1 grote zoete aardappel (of 2 kleine), in dunne plakken gesneden
1 rode ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
feta
verse kruiden (basilicum, munt, peterselie… whatever you like)
peper en zout

Smaakt dit naar meer? Hier vind je een recept voor een snelle frittata met spinazie en tomaat. frittata courgette zoete aardappel

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *