Snelle frittata met spinazie en tomaat

Frittata lijk op quiche, maar is lichter en een stuk gezonder. Het is heel simpel om te maken en je kunt eindeloos variëren door steeds andere groenten te gebruiken. Deze snelle frittata met spinazie en tomaat is een fijn basis recept voor zowel vegetariërs als vis- en vleeseters.

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in. Fruit de ui en knoflook en voeg de champignons en spinazie toe. Laat de groenten uitlekken in een vergiet. Kluts de eieren en voeg de bieslook en een snuf peper en zout toe. Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel het eimengsel erover. Leg de tomaatjes er bovenop. Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven tot het ei gestold is. Snijd de frittata in stukken en verdeel over de borden.

Dit gerecht is vegetarisch maar is ook heerlijk met bijvoorbeeld zalm, ansjovis of bacon.

Shopping list (voor 2 personen)
6 eieren
300 gram verse spinazie
100 gram champignons
100 gram cherrytomaten
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
verse bieslook, fijngehakt
peper en zout

Frittata2

Tags from the story
,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *