Fruit van de herfst: wat koop je nu?

Dalende temperaturen, hardere wind en grijze wolken… het is onvermijdelijk: de herfst is begonnen! Met de verkleurende en vallende blaadjes aan de bomen worden ook de kleuren op ons bord anders. Dacht jij dat de zomer het seizoen is van fruit (het heet niet voor niets ‘zomerfruit’), dan heb je het aardig mis! Want na al die zonnestralen en hoge temperaturen is veel fruit nu pas, in de herfst, op z’n best. Maar wat koop je zoal dit seizoen?

Eet met het seizoen mee
Als je fruit koopt van dichtbij maak je jezelf en je omgeving blij! Veel fruit is nu net van de bomen en dus worden er enorm veel lokale boeren- en herfstmarkten georganiseerd waar je de oogst kunt scoren voor fijne prijzen. Wedden dat je met een boodschappentas vol weer naar huis gaat? Vergeet niet dat fruit ‘van het seizoen’ verser is dan vers en juist nu bomvol vitaminen zit! Heb je wel erg veel in huis gehaald of ben je bang dat niet alles goed blijft? Veel fruit kan worden ingevroren (waardoor het haar smaak behoudt) of worden ingemaakt in weckpotten, zodat je het voor diverse gerechten kunt gebruiken.

Herfstfruit
Veel fruit(soorten) zijn nu dus veelvuldig verkrijgbaar. Wat dacht je van appels in alle soorten en smaken, ideaal om een heerlijke healthy appelsnack mee te maken bijvoorbeeld? Of natuurlijk bramen (heb jij ook een struikje in je eigen tuin?); frambozencitrusfruit, zoals citroenen, sinaasappelen en -wat later in het seizoen- mandarijnen. Daarnaast zie je ook meer vijgen dit seizoen, bijvoorbeeld voor deze heerlijke saladePruimen en druiven (van groen tot paars) liggen in de schappen en ook perziken kun je gemakkelijk vinden voor in je taart of heerlijke stoofpot met groenten. En natuurlijk, het ultieme herfstfruit, (stoof)peren! Andere handige tips voor de herfst vind je op deze herfstkalender.

Meer lezen over fruit (en groenten!) van dit seizoen?

Lees ook:
7 x heerlijke recepten met pompoen
Natuurlijke vitamine bommen
10 plantaardige proteïne bronnen
Minder eten, toch een verzadigd gevoel: 7 tips
Met gezond verstand is gezond eten minder moeilijk dan je denkt

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.

2 Comments

  • Ja bramen, lekker! Heerlijk ook door de kwark of in een gezond baksel. Toch eens kopen Jessica! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.