Effectieve cardio workout? Ga roeien!

Wanneer je regelmatig in de sportschool komt, is je vast wel eens opgevallen dat de loopbanden, fietsen en cross trainers veel vaker bezet zijn dan de roeimachines. Opvallend eigenlijk, want als iets een goede full body cardio workout is, dan is dat wel roeien!

Schuwen we massaal het roeiapparaat omdat het garant staat voor een pittige training? Want één ding is zeker: het is hard werken op die machine. Maar juist daarom steken wij hier de loftrompet voor het niet-zo-geliefde fitness apparaat. Op zoek naar een effectieve cardio workout? Ga roeien!

Roeien is zo effectief omdat het een low-impact training is waarbij je heel je lijf traint, maar weinig kans hebt op blessures. Je werkt aan een ijzersterke core, verbrandt veel calorieën en krijgt er een sterk lichaam van.

Een goede houding is van groot belang! Je maakt de beweging vanuit je benen, niet vanuit je rug. Blijf goed rechtop zitten en houd je core op spanning. Zet goed af met je benen, wanneer deze gestrekt zijn kantelt je rug iets verder naar achter en trek je je schouders naar elkaar. Dan pas trek je je armen in. Wanneer je een paar keer oefent op de juiste beweging gaat deze vanzelf over in een vloeiende roei-move. Row, row, row your boat!

Hoewel nog steeds niet de favo machine van menig fitnessbeoefenaar, toch wint roeien aan populariteit. Niet in de laatste plaats omdat roeien onderdeel is van het almaar populairder wordende cross fit. Maar wat dacht je van een heuse roeistudio? In Amerika zijn ze ons een (roei)slagje voor en vind je prachtige studio’s met alleen maar… roeiapparaten! Row House bijvoorbeeld timmert in New York flink aan de weg met full body workouts op de roeimachine. Er zijn diverse workouts en in 50 minuten word je onder leiding van een trainer en opzwepende muziek de roeitraining doorgeloodst. Hun hashtag #dontmisstheboat krijgt ineens een nieuwe betekenis!

Wat denk je, wil jij de boot ook niet missen en ga je roeien?

Roeien

Lees ook:
Fijne yoga moves voor fietsers
Motivatie: de 10 minuten regel
Een PR neerzetten? Ga taperen!
Must try zomersporten

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

5 Comments

  • Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik liever op de crosstrainer stap dan ga roeien. Puur omdat het minder intensief is! Vanavond toch maar even roeien, kijken hoe het bevalt ;)

  • We zijn benieuwd! Intensief is het zeker. Maar oefening baart kunst Marvin! :)

  • Ben met roeien altijd bang dat ik het verkeerd doe en er dus of niets aan heb of toch blessures oploop. Fijn om kort en krachtig een uitleg te krijgen van hoe de beweging op de juiste manier zou moeten! Volgende keer toch maar weer eens op de roeimachine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.