Ga toch fietsen. Samen!

Je weet het toch hè?… Samen sporten is motiverend, leerzaam en boven alles heel veel fun! Dat geldt misschien wel voor alle sporten, maar ook zeker voor fietsen. Fietsen is een sport waarbij je relatief lang onderweg bent. En hoe leuk is het als je die tijd kunt delen met iemand? Je lover, een vriend(in), een sportmaatje….

Natuurlijk fiets ik ook alleen, zeker in aanloop naar de triatlon in september moet ik gewoon mijn (kilo)metertjes maken. Maar ik fiets ook heel graag samen met Sander en sinds kort spring ik elke week op de fiets met een heus ‘fietsgroeppie’. Ook mocht ik onlangs de weg op met 30 fietsvrouwen tijdens de LIV-GLOW Ride. Ik ervaar dus ‘aan den lijve’ hoe leuk en waardevol het is om samen te fietsen!

#1 het is gezellig
Samen fietsen is gezellig. Nee, je hebt niet altijd zin om te kletsen en dat hoeft ook niet altijd. Maar het kan wel. Zo’n gevalletje ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’ geeft een fijn en vertrouwd gevoel. Het is daardoor echt even quality time. Je zult zien dat je op de fiets tot heel leuke gesprekken komt. Try it!

#2 het is leerzaam
Door samen te sporten leer je veel. Je leert van elkaar door met elkaar te praten, belevingen te delen, naar elkaar te kijken en elkaar te corrigeren. Zo ook op de fiets. Zo leer ik elke keer weer van de meer ervaren fietsers in de groep. Hoe ik dat bochtje moet aansnijden, over het schakelen, of over klimmen. En omgekeerd weet ik zeker dat zij ook weer van mij leren. Zo kun je veel van elkaar opsteken en maken we allemaal progressie!

#3 je motiveert elkaar
Eerlijk is eerlijk, we hebben allemaal wel eens geen zin. Ik ook! Maar als je weet dat die fietsgroep op je staat te wachten… Ja, dan ga je gewoon! Maar ook op momenten dat iemand de groep er even doorheen zit. Dat is hét moment om elkaar even een hart onder de riem te steken door te praten met elkaar, diegene uit de wind te houden of gezamenlijk even te rusten.

#4 je kunt elkaar helpen
Je kunt elkaar helpen door van elkaar te leren en elkaar te motiveren. Maar samen fietsen kan ook gewoon een praktische kant hebben. Je kunt elkaar namelijk helpen met het uitstippelen van een leuke route bijvoorbeeld. Ik ben zelf niet zo goed met routes en vind het daardoor super om te fietsen met mensen die de leuke wegen en tochten weten. Maar ook kun je elkaar helpen in minder fijne situaties, zoals materiaalpech, een lekke band of als je onverhoopt onwel wordt. Kortom, samen fietsen is ook veilig!

#5 er ontstaan nieuwe vriendschappen
Sporten verbroedert, dat weten we eigenlijk allemaal wel. Juist ook op de fiets ontstaan mooie vriendschappen omdat je tijd met elkaar op de fiets doorbrengt. Dat leidt vaak tot heel oprechte gesprekken. Ik vond het prachtig om te zien hoe bij zo’n LIV-GLOW Ride al die dames het prima met elkaar konden vinden, al kenden ze elkaar niet van tevoren. Er werd al gauw gesproken over fietsgroepjes en vaker samen fietsen. Dat is toch mooi? Ik merk zelf ook dat ik prachtige vriendschappen opdoe door samen te sporten. Dus ik spring ook deze week de fiets weer op om samen met andere fietsliefhebbers een mooie ronde te doen!

De LIV-GLOW Ride hielden wij op 29 juni en was geweldig! Vanuit Aloha Rotterdam vertrokken we met een groep van 30 dames om samen een tocht in en om Rotterdam te fietsen. Speciale dank gaat uit naar LIV! En dank ook aan Vitamin Well, Propercorn en de Nederlandse Triathlon Bond voor het vullen van de goodiebags!

Beelden: Vivienne Magalie Photography

Tags from the story
, , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.