Vijf handige sport apps

Er zijn tegenwoordig super veel fitness apps die sporten nóg leuker en een beetje makkelijker maken. Apps die je helpen om te trainen voor een specifiek doel en apps waarmee je lekker thuis kunt sporten wanneer jou dat uitkomt. Een selectie van de vijf leukste.

Skimble Workout Trainer
Met Skimble beschik je over je eigen personal trainer. Je maakt een account aan, laat weten wat je doelen zijn en vervolgens kun je kiezen voor losse trainingen of een programma van een aantal weken. Voor een programma betaal je € 8,99. Je krijgt dan een compleet schema die je heel handig kunt koppelen aan Google Calender. Als je gecoacht wil worden door ‘echte’ trainers Lisa en Greg sluit je voor € 1,17 per maand een pro-account afJe hebt dan ook toegang tot meer workouts. Met de gratis versie moet je het doen met de computerstemmen van Kim en Sophie. Er worden steeds nieuwe workouts toegevoegd, dus het aanbod is ontzettend groot zodat je heel gevarieerd kunt blijven trainen. Voor sommige oefeningen heb je materiaal nodig zoals een TRX-band, of pull-up stang. De oefeningen worden goed uitgelegd met animaties, met een pro-account heb je ook toegang tot ruim 500 HD-video’s.

skimble
gratis / een pro account kost  € 1,17 per maand voor 1 jaar

NTC
De Nike Training Club is ideaal als je graag fitter wilt worden, maar geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. Je kunt kiezen voor een training van 15, 30 of 45 minuten, geen tijd is dus geen excuus meer. Elke oefening wordt aan de hand van foto’s en een video uitgelegd. En het werkt heel eenvoudig: je kiest welke training je wilt doen (cardio drills, kracht- in combinatie met intervaltraining, krachttraining, of een 15-minute workout), op welk niveau (beginner, intermediate, advanced) en dan ga je aan de slag. Voor de tijd die je in het werken aan een fit lijf steekt, word je beloond met bonus workouts van atleten als Allyson Felix, Hope Solo en Paula Radcliffe. Als je veel hardloopt en wilt werken aan een sterker lichaam dan zijn de ‘core’ en ‘better butt’ workouts een aanrader. Voor de meeste workouts heb je een een paar dumbells, medicine ball en fitnessmatje nodig. Dat vraagt om een investering van zo’n 50 tot 75 euro, maar een abonnement bij de sportschool kost je uiteindelijk meer. Decathlon en Perry Sport verkopen fitness attributen, maar je kunt ook eens kijken op Athlete Shop.

ntc
gratis

Pocket yoga
De yoga oefeningen van Pocket Yoga zijn gebaseerd op Gaia Flow Yoga, een strikte vorm van Vinyasa yoga en bestaat uit oefeningen gericht op cardio (Ocean), kracht (Mountain) en flexibiliteit (Desert). Je kunt beginnen met een zonnegroet, maar ook meteen een complete yoga practice doen door ‘Ocean’, ‘Mountain’ of ‘Desert’ te selecteren. Vervolgens geef je aan hoe lang (30, 45 of 60 minuten) je wilt trainen en of je een beginner, gevorderde of getrainde yogi bent. Dan start een rustgevend muziekje en vertelt een audio-voice welke poses je doet en hoe je in een flow komt met behulp van je ademhaling “Inhale – come up high on your toes and hold, exhale – bring your heals down to the earth’ terwijl een animatie de oefeningen voordoet. De app heeft ook een handig overzicht met yoga poses inclusief de benaming in Sanskrit, een afbeelding en beschrijving hoe je de pose doet en waar hij goed voor is. Je kunt met je yoga practice ook Karma points verdienen, maar of dat nu bij de yogaleer past?

yoga
€ 2,69 

Nike+ Runnig
Nog een handige app van Nike. Nike+ Running logged je run en geeft audio feedback: tijdens je training hoor je om de zoveel minuten of kilometer je tijd, pace (gemiddelde snelheid per km) en afstand. De app biedt veel mogelijkheden om je trainingen te delen met vrienden, doelen te stellen en uitdagingen met jezelf of anderen aan te gaan. Via Facebook kun je je vrienden laten weten dat je aan je rondje bent begonnen, zodat je kunt rekenen op aanmoedigingen onderweg: zodra iemand op de like-button klikt hoor je applaus en gejuich via je oortjes. En dat geeft net dat steuntje in de rug om nog even door te zetten. Na afloop kun je je training delen via Twitter en Facebook en nog een paar schouderklopjes in ontvangst nemen voor je harde werk.

nikeplus
gratis

Runkeeper
Runkeeper houdt niet alleen je hardlooprondjes bij, maar ook je wandel- en fietstochten. Je kunt je vrienden toevoegen om op de hoogte te blijven van hun trainingen en persoonlijke doelen instellen. Terwijl je stevig doorloopt of -trapt geeft een audio-coach een update over hoe hard je gaat en hoe lang je traint. Na afloop kun je je training delen via Facebook en Twitter en op runkeeper.com zie je de statistieken. In de betaalde versie zit ook live tracking, zodat het thuisfront kan volgen waar je loopt. Handig tijdens een evenement, maar het geeft je ook een veilig gevoel als je in je eentje in het donker of door het bos rent.

runkeeper
gratis / € 17,99 per jaar

 

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.