Gek op koken? 4 kookwinkel-tips!

Naast sporten vind ik het leuk om te koken: ik probeer dus geregeld gezonde recepten uit in mijn keuken. Zet je me neer in een gespecialiseerde kookwinkel, dan ik ga dus los. Soms om alleen wat handige keukenhulpjes in te slaan, soms om me te laten inspireren of adviseren door de kenners die er werken. Voor iedereen die net als ik graag staat te kokkerellen: hierbij een paar van mijn favoriete kookwinkels!

Het Kookpunt
Noordplein 29, Rotterdam
www.kookpunt.nl

Het Kookpunt is al 50 jaar een begrip in Rotterdam. Aan het Noordplein vind je maar liefst XX m2 aan winkeloppervlak. Wo-wie. Mijn vriend is mij letterlijk een keer kwijtgeraakt in deze winkel, omdat ik tussen ongeveer 200 karaffen op zoek was naar een exemplaar. Ga dus met voorbedachte rade deze winkel in, of laat je direct adviseren door de vriendelijke en kundige mensen die hier werken. Check de website voor masterclasses in de winkel.

Kookhuis aan de Maes
Markt 16, Maastricht
www.kookhuisaandemaes.nl

In het hart van Maastricht vind je Kookhuis aan de Maes: smullen! Of je nu gaat voor een keukenmachine of kookboek: je vind het hier. Op de Facebookpagina delen ze iedere week welke demo’s ze het aankomende weekend organiseren. Leuk om eens te proberen. Of, zoals ze zelf zeggen: Kom Preuve (kom proeven)!

Het Pauwtje
Voldersgracht 5, Delft
www.hetpauwtje.nl

Ik word er nogal eens om uitgelachen, maar ik kocht hier op mijn 19e ooit een schaar van 45 euro: een van mijn beste aankopen ooit want ij-zer-sterk. Ik heb ‘m nog steeds en hij is nog als nieuw. Handige keukenhulpjes dus, bij het Pauwtje. De website van deze winkel is vormgegeven met een knipoog naar het beroemde porselein Delfts Blauw.

Kookwinkel en -studio de Kombuis
Twijnstraat 15, Utrecht
www.dekombuis.nl

Aanrader! Een compacte winkel in de sfeervolle Twijnstraat in Utrecht, met in de kelder een knappe kookstudio aan het water van de Oudegracht. Met een groep van 8 tot 24 personen kun je de studio afhuren voor workshops of een privédiner.

Lekkere recepten:
Koken in een kwartier: 10 lekkere én gezonde recepten
7x recepten met avocado
Bonensalade met tonijn
Courgette fritters
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.
Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.