Wetenschappelijk bewezen: 5 gelukstips

Geluk is een van de meest positieve emoties die we kunnen voelen. Wist je dat de ‘gewone’ dingen in het leven kunnen helpen om happy te zijn? Deze 10 ‘be happy tips’ geven je al een goed beeld van wat je zelf kunt beïnvloeden om gelukkig te zijn. Maar je kunt meer doen! Deze 5 gelukstips zijn wetenschappelijk bewezen. Waar wacht je nog op? Go get your glow!

1. Family time
Niet alleen tijd spenderen met vrienden blijkt een belangrijke factor voor je geluk, maar ook je familie speelt een belangrijke rol. We kennen allemaal wel de familie issues of kleine irritaties, toch? Laat ze niet in de weg staan, want uiteindelijk brengt het je meer geluk om tijd door te brengen met de ones you love.

2. Werk dichtbij
Ons woon-werkverkeer heeft een verrassend groot effect op ons geluk. Vijf dagen per week twee maal daags een lange afstand afleggen om te werken maakt je uiteindelijk meer en meer ongelukkig met de situatie. Een goed baanaanbod, maar ver weg van huis? Think it over. Onderzoek wijst uit dat factoren als een betere baan, een hoger salaris of een groter huis niet opwegen tegen de negatieve effecten van lang woon-werkverkeer. In de huidige arbeidsmarkt heb je het niet altijd voor het kiezen en het is natuurlijk erg persoonlijk, maar heb je kans dichtbij te werken en iets te doen wat je leuk vindt? Go for it!

3. Anderen helpen
Geluk heeft niet alleen te maken met het helpen van jezelf, integendeel! Jouw eigen geluk krijgt een boost als je tijd besteedt aan het helpen van anderen, volgens onderzoek zelfs 100 uur per jaar. Iemand helpen kan natuurlijk op allerlei manieren. Vrijwilligerswerk, maar ook vriendelijk zijn tegen een vreemde, opstaan voor een oudere dame in de trein en iemand de weg wijzen. Ook blijkt dat iets kopen voor een ander je meer geluk brengt dan iets kopen voor jezelf. Wetenschappers zeggen zelfs dat het helpen van anderen de meest betrouwbare manier is om je welzijn te verbeteren. Kleine moeite groot plezier!

4. Oefen op je lach
Het is geen geheim dat lachen goed voor je is. Om daar optimaal de vruchten van te plukken kun je oefenen op je lach, waarbij je aan positieve dingen denkt en je ogen gebruikt om een échte lach te produceren. Lachen is een manier om leed, stress en pijn vanuit een vervelende situatie te verzachten. En ja, zelfs het forceren van een lachje als je je niet oké voelt verbetert tóch je stemming. Say cheeeeeese!

5. Plan een trip
Hoewel we vaak denken dat een vakantie ons gelukkiger maakt, heeft vooral het plannen ervan invloed op je geluk. Een trip plannen geeft een langdurige boost aan je humeur. Hoewel de vakantie zelf dus geen invloed lijkt te hebben, gaan wij er toch graag even tussenuit. Want als je er niet gelukkiger van wordt ben je na afloop in ieder geval wel weer een paar mooie ervaringen rijker!

Wat zijn jouw beste gelukstips?

happy

Bron: read.plash.in en diverse wetenschappelijke onderzoeken.

 

 

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.