Ultiem middel tegen verkoudheid: gember citroen shot

Grieperig, zere keel, snotterig of voel je je gewoon blèh? Je kunt naar Paracetamol en een zak drop grijpen, maar ook je eigen natuurlijke anti-verkoudheidsmiddel maken. Wist je dat gemberthee een van de doeltreffendste en goedkoopste middeltjes is tegen verkoudheid? Gember werkt slijmoplossend en helpt je longen te kalmeren en keelpijn te verzachten. Citroen verhoogt je immuniteit, ontgift je lichaam en bevat een flinke dosis vitamine C. Met deze anti-snot shot voel je je gauw beter. Echt.

Kook een liter water en giet in een thermoskan of theepot. Pers de citroen, snijd de gember in dunne plakken en voeg het sap en de plakjes toe aan het gekookte water. Doe er een snuf cayennepeper bij en laat even trekken. Schenk in een theeglas en drink op. Beterschap!

Shopping list
1 citroen
1 cm verse gember
snuf cayennepeper

Wat is jouw favoriete anti-verkoudheidsdrankje?

ginger rgbstock

Bron: mindbodygreen.com

Tags from the story
, , ,

2 Comments

  • Pittig eten (ofwel een pittige kruid) is goed als je verkouden bent. Het zorgt ervoor dat vastzittend slijm makkelijker los komt. Die snuf cayennepeper is dus een natuurlijk middel om de boel een beetje los te krijgen. Je kunt ook een lekker pittige soep maken, hmmm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.