Genoeg drinken: 3 handige apps die je helpen

We weten allemaal dat het belangrijk is om voldoende te drinken. Maar het is niet altijd gemakkelijk. Als het warm is en je bent dorstig? Ja, dan is het een fluitje van een cent. Maar als je druk bezig bent in een kantoorruimte met airco bijvoorbeeld, of als je veel onderweg bent, dan is het lang niet altijd zo simpel. Deze apps kunnen je helpen om voldoende water te drinken!

>> Hoeveel water moet je drinken?

Waterlogged
De gratis app is eenvoudig en doeltreffend. Je kunt heel simpel je waterinname bijhouden door de hoeveelheid die je drinkt per keer toe te voegen in de app. Vanaf je doel (bijvoorbeeld 2 liter) telt de app vervolgens af, zodat je in je scherm gelijk ziet hoeveel je nog moet drinken. Volgens de makers kost het je slechts 60 seconden per dag om alles bij te houden! Je kunt reminders instellen op de app, maar voor de slimste reminders (bijvoorbeeld als je achter loopt op je schema) moet je de betaalde variant aanschaffen voor $ 3,99. De intergratie naar jouw Fitbit, MyFitnessPal of Apple Health is een kwestie van een koppeling en op die manier houd je al je data bij elkaar. Drinken en loggen maar!

Waterlogged voor alleen beschikbaar voor iOs.

WaterMinder
De naam zegt het al, je krijgt een reminder als je water moet drinken. Jouw dagelijkse hydratatie doel te halen? De app geeft je structurele notificaties om je te helpen. Je hoeft er dus niet zelf meer aan te denken; notificatie, drinken, loggen en door! Bijna alle instellingen kun je aanpassen aan je eigen gedrag of behoefte, dus deze app kan jouw persoonlijke waterassistent worden, handig! Heb je een Apple Watch, dan wordt loggen helemaal een fluitje van een cent. Dan log je namelijk gewoon op je horloge en kan je telefoon in je zak of tas blijven.

WaterMinder kost $ 1,99 en is beschikbaar voor iOs en Android

Geef je lichaam water
Speciaal voor Android gebruikers is er de Nederlandstalige app ‘Geef je lichaam water’. Je voert je gewicht in en de app rekent uit hoeveel water je per dag nodig hebt. Elk glas dat je drinkt voeg je toe in de app. Je krijgt gedurende de dag reminders om voldoende te drinken en de app geeft je tips voor goede drinkgewoonten. Ook hier kun je alle instellingen aanpassen en helemaal naar eigen behoefte de app inrichten qua hoeveelheden, notificaties en je eigen drinkplan. Aan de slag!

Geef je lichaam water kost € 1,99 en is alleen beschikbaar voor Android

Water drinken

Meer apps en gezondheid:
5 toffe apps voor jouw gezondheid
Veilig hardlopen: 4 handige apps
Thuis trainen? 4 online platforms op een rij

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.