Gepofte zoete aardappel met feta en tomaat

Zoete aardappelen zijn heerlijk als friet, in een schotel of soep maar gepoft in hun eigen schil misschien nog wel het allerlekkerst. Deze gepofte zoete aardappel met pittige feta tomatensalsa is helemaal om te smullen!

Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de zoete aardappels schoon, wikkel ze in aluminiumfolie en prik er met een vork gaatjes is. Laat de aardappels in 60 minuten gaar worden in de oven. Meng de ui, knoflook, tomaat, feta en kruiden met een eetlepel olijfolie. Check of de aardappels gaar zijn, haal ze uit het folie en snijd ze in de lengte open. Vul ze met het mengsel en sprenkel er een beetje olijfolie over. Doe de oven uit en zet de gevulde zoete aardappels er nog een minuut of 5 in.

Weinig tijd? Prik de aardappels in en gaar ze om en om 3-4 minuten in de magnetron op 750 Watt. De schil is wel minder knapperig dan wanneer je de aardappelen in de oven poft.

Verdeel de zoete aardappelen over twee borden en serveer met een lekkere salade. Enjoy your healthy dinner!

Shoppinglist (voor 2 personen)
2 grote zoete aardappelen
1/2 rode ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tomaat, in kleine stukjes gesneden
1o0 gram fetakaas, in blokjes
verse basilicum, handvol blaadjes, gescheurd (ook lekker met peterselie of koriander)
snuf chilivlokken
peper en zout
olijfolie

gepofte zoete aardappel1

gepofte zoete aardappel3

Tags from the story
, , ,

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *