Gevulde aubergines uit de oven

Aubergines kun je uitstekend vullen en bereiden in de oven. Dit recept voor gevulde aubergines komt uit Allerhande. Met een paar kleine aanpassingen gaven we er onze eigen draai aan. Een echt feestmaal.

Kook de aubergines 5 minuten in kokend water. Giet af, laat iets afkoelen en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees fijn. Leg de aubergines in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook op laag vuur. Voeg de fijngesneden aubergine toe en bak met de deksel op de pan. Doe de tomatenblokjes erbij en bak nog zo’n 5 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg basilicum, peper en eventueel een snuf zout toe.

Haal de korstjes van het brood en snijd in kleine stukjes. Meng het brood met een scheut olijfolie en de oregano. Meng vervolgens het broodmengsel met de losgeklopte eieren, peterselie en olijven in een kom. Voeg het mengsel van aubergine en tomaat toe samen met 50 gram van de Parmezaanse kaas. Vul de aubergines hiermee en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 20 minuten in de oven. Serveer met rijst of couscous.

Shoppinglist (voor 2 personen)
2 aubergines
2 tenen knoflook, fijngehakt
6 trostomaten, in blokjes
2 eieren, losgeklopt
2 sneedjes spelt- of volkorenbrood
1/2 potje zwarte olijven, in stukjes
100 gram Parmazaanse kaas, geraspt
2 handjes basilicum, fijngesneden
2 handjes platte peterselie, fijngesneden
gedroogde oregano
olijfolie
peper en zout

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *