Gevulde paprika’s met quinoa, tomaat, olijf en feta

Een lichte Mediterrane maaltijd smaakt altijd goed. Dit vegetarische recept voor gevulde paprika met quinoa, tomaat, olijven, basilicum en feta is heerlijk én eenvoudig.

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten. Spoel de quinoa af en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie. Zet het vuur uit en voeg de quinoa, tomaatjes, olijven, basilicum, pijnboompitten en feta toe. Meng goed en breng eventueel op smaak met een snuf peper en zout.

Vul de paprika’s met het mengsel en zet 20 minuten in de oven tot de paprika’s gaar zijn. Weinig tijd? Verwarm de paprika’s 5 minuten in de magnetron op 700 watt, vul ze en zet nog 5 minuten in de oven.

Leg de gevulde paprika’s op de borden en schep de overgebleven quinoa erbij. Of bewaar voor de volgende dag als lunch. Paar handjes sla erbij en je hebt een heerlijke salade!

Shopping list (2 personen)
1 rode + 1 gele paprika
150 g quinoa
1 teentje knoflook
1 sjalotje
10 cherrytomaatjes
50 g zongedroogde tomaten
50 g feta
verse basilicum, een handvol blaadjes in stukken gescheurd
pijnboompitjes, geroosterd
olijfolie

foto 2 (39)

foto 3 (24)

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *