Gezond genieten in de decembermaand: 6 tips

De feestmaand is begonnen: een maand met veel avonden bij kaarslicht, gezelligheid met familie en vrienden en… veel lekkers. Kijk je al uit naar de donkere dagen en het kerstdiner? Of zie je er misschien een beetje tegenop? Dan hebben we zes tips voor je om gezond te genieten!

1. Goed ontbijten
Denk je er goed aan te doen om je ontbijt over te slaan omdat er de rest van de dag toch nog genoeg op tafel komt? Dat is misschien niet de allerbeste strategie. Met een gezond ontbijt begin je de dag goed en voorkom je dat je met een knorrende maag direct aanvalt op de pepernoten of kerststol zodra je binnen komt.

2. Voldoende drinken
Zorg dat je goed gehydrateerd bent. Water en groene thee zijn niet alleen goed voor je op de dag zelf, maar ook de dag nadat je zwaar getafeld hebt helpen een paar koppen groene of jasmijnthee je een handje met de spijsvertering.

3. Easy on the booze
Een goed glas wijn past natuurlijk perfect bij een heerlijk kerstdiner. Bedenk alleen op tijd of je nog drinkt omdat het zo lekker bij je eten smaakt, of puur omdat de fles nog niet leeg is. Bij elk glas wijn een glas water drinken doet wonderen voor hoe je je de volgende dag voelt.

4. Bewegen
Tijdens de feestdagen zitten we vaak lang. Een beetje bewegen tussendoor is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je spijsvertering. Zwaar getafeld? Ga de volgende ochtend lekker een stuk wandelen of fietsen. De twee kerstdagen gevuld met afspraken? Een rondje hardlopen of uurtje naar de sportschool tussendoor is zo’n gek idee niet. Je kunt je even opladen en vaak in alle rust sporten!

5. Gezonde varianten
Sta je zelf in de keuken? Dan heb je natuurlijk invloed op wat er op tafel komt. Je kunt balans in het menu aanbrengen door naast lekkere maar zware hapjes ook wat lichtere en gezonde varianten op tafel te zetten. Bijvoorbeeld deze gezondere speculaas voor het heerlijk avondje of wat dacht je van gevulde paprika’s met quinoa als feestelijk voor- of bijgerecht?

6. Geniet!
Last but not least: geniet! Wij geloven in de ’80-20-regel’ en een stuk speculaas en uitgebreid kerstdiner mag je jezelf écht gunnen. December is de maand van de feestdagen vol liefde en gezelligheid. Daar horen avonden met lekker en bijzonder eten en drinken bij. Gun jezelf dat en geniet ervan!

happy people in a restaurant!

Afbeeldingen: blog.questnutrition.com & surfstitch.com

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.