Gezond genieten met kerst? Ga voor een DIY diner van Haka

In dit artikel zeiden we het al, we willen gezond genieten deze maand. Graag zoomen we in op het kerstdiner! Wat kook je dit jaar? Het liefst serveer je waarschijnlijk een uniek en huisgemaakt menu, zonder dagen in de keuken hoeven te staan. Het geheim?

‘Kies het juiste gerecht! Als je een lekker en uniek recept kiest, dat gemakkelijk is te bereiden en – nog belangrijker – is voor te bereiden, dan heb je het moeilijkste gedeelte al gehad.’ Dat zegt oprichter Arjan Koen van het nieuwe ‘pure food’ concept Haka. Zij verzorgen dit jaar complete DIY kerstmenu’s: diners die worden voorbereid, en die je alleen zelf thuis nog hoeft af te maken. Je schotelt je familie en vrienden daarmee een gezonde, huisgemaakte maaltijd voor, zonder zelf dagen in de keuken te hoeven staan. Ideaal toch?

Haka kennen we als het ‘broertje’ van Hills & Mills, onze favo hotspot in Delft waar we eerder over schreven en waar we vorig jaar een Christmas cranberry chutney recept van deelden. Broers, ja; want beide concepten zijn onderdeel van The Pure Family, een moderne keten van unieke, pure concepten. Haka verzorgt op dit moment alleen catering, maar opent in 2015 een saladebar in Delft.

Het mooie van de Haka DIY diners is dat er meerdere, gezonde opties worden aangeboden. Naast de ‘standaard’ optie met vlees en vis is er ook vega(n) menu en gluten- en lactosevrije menu! Fijn dat ook daar aandacht aan wordt besteed. En dat je ook met Kerst kunt genieten van puur en eerlijk eten zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan. Je kunt kiezen voor een drie-, vier- of vijfgangen menu en daarvoor betaal je 19, 22 of 24 euro per persoon.

HillsMills-2

HillsMills-4 1

kerst+gluhwein

Foto’s: Orin Sjaris

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.