Natuurlijke middeltjes voor gezonde en witte tanden

Dat poetsen met een elektrische tandenborstel en regelmatig flossen bijdragen aan een gezond gebit weet je wel. Maar wist je dat na elke maaltijd op (suikervrije) kauwgum kauwen ook helpt om je tanden te verzorgen? Door het kauwen maak je speeksel aan waardoor je zuuraanvallen neutraliseert en de kans op gaatjes verkleint. Maar er zijn ook natuurlijke middeltjes die je helpen aan een stralend gebit.

  1. Kokosolie
    Kokosolie heeft niet alleen een antibacteriële werking, maar ook een hele fijne moleculaire structuur en daardoor een sterk zuigende werking. Door je mond regelmatig met kokosolie te spoelen verwijder je plak, krijg je een frisse adem en wittere tanden. Deze manier van je gebit reinigen heet oil pulling en komt uit de Ayurvedische geneeskunde. Naast dat het een goede manier van mondverzorging is, worden er allerlei gezondheidsvoordelen aan oil pulling toegeschreven, maar hier zijn nog geen wetenschappelijke bewijzen voor. Hoe het werkt? Doe 1 flinke theelepel biologische kokosolie in je mond en spoel langzaam 15 tot 20 minuten de olie door je mond. De olie vermengt zich met speeksel en wordt hierdoor steeds dunner. Spuug daarna de olie uit in het toilet of vuilnisbak (om verstopping van de gootsteen te voorkomen). Spoel je mond na met water en poets eventueel je tanden. Wacht minimaal een half uur voordat je iets eet of drinkt.
  2. Groene thee
    Groene thee werkt perfect als mondspoelmiddel. Het gaat tanderosie tegen, onderdrukt bacteriën in je mond die tandbederf veroorzaken en geeft een frisse adem. En het werkt heel simpel. Zet een kop groene thee, laat afkoelen en spoel hiermee je mond.
  3. Kurkuma
    Dit gele kruid is niet alleen supergezond, het zorgt ook voor schone, witte tanden. Hoe het werkt? Meng 1 theelepel biologische kurkuma in een glas water zodat er een dun drapje ontstaat. Spoel 2 minuten je mond met dit drapje en poets vervolgens met een handtandenborstel je tanden en kiezen. Doe dit voorzichtig én zonder te morsen, kurkumavlekken krijg je er nauwelijks uit. Trek een oud shirt aan als je weet dat je snel knoeit. Je tandenborstel wordt ook geel, zorg dus dat je er nog eentje in huis hebt voordat je begint. Spuug het goedje uit in de wasbak, spoel je mond goed met water en poets eventueel na met een andere tandenborstel.

gebit

Meer health tips
Wakker worden. Zo wordt het een stuk makkelijker
Minder eten en toch een verzadigd gevoel: 7 tips
Toe aan een digitale detox? 10 tips!
De top 7 vitamine C-bommen
Waarom zijn appels zo gezond?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.