Voor de paasbrunch: 3 heerlijke recepten met ei

Met Pasen kun je natuurlijk gewoon een gekookt eitje op tafel zetten, maar met ei kun je zoveel meer! We geven drie recepten voor lekkere én gezonde gerechten met ei.

>> 5 goede redenen om een eitje te tikken

Eiermuffins met quinoa en groenten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de quinoa af met water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de eieren in een kom, voeg een scheutje melk toe en kluts goed. Doe de bieslook erbij en breng op smaak met peper en zout. Doe muffinpapiertjes in een muffinvorm en vul deze met de quinoa, stukjes tomaat en andere groenten. Verdeel de kaas over de muffins en zet 30 minuten in de oven. Als je de muffins direct uit de oven haalt kunnen ze ‘inzakken’, zet daarom de ovendeur op een kier en laat de muffins even afkoelen.

Shopping list (voor 6 muffins)
5 eieren
scheutje (plantaardige) melk
50 gram quinoa
1 tomaat, fijngesneden
groenten (spinazie, champignons, aubergine, zoete aardappel, whatever you like…)
kaas (geitenkaas, feta, Goudse kaas, blauwe kaas, of welke kaas er ook maar in je koelkast ligt)
bieslook, fijngehakt
peper en zout

ei muffins

Roerei met zalm
Doe de eieren in een kom, voeg een eetlepel water of melk toe en kluts goed. Verhit een beetje roomboter of olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de geklutste eieren toe. Roer regelmatig door tot het ei langzaam stolt. Snijd ondertussen de gerookte zalm in stukken. Leg het roerei op een bord en meng met de zalm en bieslook. Maak af met peper en zout.

Shopping list
6 eieren
1 el water of (plantaardige) melk
100 gram gerookte zalm
verse bieslook, fijngehakt
peper en zout

roerei met zalm

Fritatta met spinazie
Verwarm de oven voor op 190ºC en vet een lage ovenschaal in. Fruit de knoflook in een beetje olijfolie en voeg de bosui toe. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en roerbak deze tot alles is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Klop de eieren luchtig met een scheutje melk en voeg een snuf peper en zout toe. Verdeel de spinazie over de bodem van de schaal en giet het eimengsel erover. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en kaas (of bacon) over het eimengsel. Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven.

Shopping list
6 eieren
scheutje (plantaardige) melk
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
1/2 potje zongedroogde tomaten
300 gram spinazie
geitenkaas of feta (of bacon)

fritatta

Deze heerlijke en gezonde gerechten met ei zijn ook een goed idee voor Pasen:
Warme eiermuffins
Omelet met avocado, hummus en zalm
Banana pancakes met blauwe bessen
Hartige boekweitpannenkoeken met zalm en spinazie

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *