Gezonde lunch on-the-go

Gezond lunchen op je werk of onderweg is niet altijd makkelijk. Dat kaasbroodje van de benzinepomp of de kroket in de kantine lijken soms net iets te aantrekkelijk. Toch is gezond lunchen écht niet zo moeilijk, we beloven het je. Het vereist alleen de juiste voorbereiding. Met deze tips wordt een gezonde lunch on-the-go een piece of …euhm… lunch!

Preppen
Een goed begin is het halve werk! De juiste voorbereiding is cruciaal voor wat er wel of niet in je tas en uiteindelijk in je buik belandt. Hoe bereid je een gezonde lunch voor?

  • Vroeg op voor je werk? Maak ’s avonds je lunch vast en zet in de koelkast. Je bent dan snel de deur uit en kunt die lekkere lunch mee graaien voor onderweg.
  • Zet je ’s avonds een lekkere en gezonde maaltijd op tafel? Kook dan wat extra. De meeste gerechten zijn koud als lunch echt lekkerder dan die slappe kroket uit de kantine. Of bereid extra groenten en doe ze de volgende dag in je salade.
  • Magnetron op je werk? Dat is helemaal fijn! Maak wat extra soep bijvoorbeeld en warm tussen de middag op. Pling!
  • Zet rauwkost – bijvoorbeeld snoeptomaatjes, wortels, radijs, komkommer, paprika – standaard op je boodschappenlijstje. Op die manier heb je altijd wat in je koelkast om een lekkere basissalade mee te maken, of om te snacken als je trek krijgt.
  • Voorraad is hartstikke handig! Blikjes of potjes met peulvruchten, tonijn of sardientjes, maken een salade helemaal af. Ook met noten en gedroogd fruit maak je een goede maaltijdsalade.
  • De uitdrukking ‘één keer kaas, altijd kaas’ geldt wellicht ook voor salades, daar heb je niet elke dag zin in. Maar met goed gevuld beleg kun je ook een heerlijke lunch maken van bijvoorbeeld rijstwafels of crackers. Met zalm, Hüttenkäse, avocado, hummus of ei maak je er zalige lunchtaartjes van!

Materiaal
Je hebt een paar dingen nodig om je gezonde lunch veilig en zonder knoeien mee te nemen. Een goede lunchbox is de belangrijkste vereiste. Maar vergeet ook de druk en sluitzakjes niet. En natuurlijk een fijne waterfles. Drinken is net zo belangrijk!

Recepten
Geen inspiratie voor een gezonde lunch? Check onze lunchrecepten eens! Of zoek online inspiratie. Rond lunchtijd staat Instagram vol met heerlijke healthy lunches!

Tussendoor
Ook tussendoor kan de verleiding groot zijn. Koek bij de koffie, snoep uit de automaat, of gaat de chipszak bij jou op kantoor ’s middags regelmatig open? Tuurlijk, dat koekje bij de koffie kan best wel eens. Op sommige werkplekken staan echter standaard pakken koek, stukken vlaai of plakken cake bij de koffieautomaat. Dan wordt het wel heel moeilijk! Je eigen tussendoortjes in je tas stoppen helpt enorm. Met voldoende fruit, rauwkost, gedroogd fruit en noten in je tas is de verleiding echt minder groot. En een plak bananenbrood, in gewone of chocolade variant temt je sweet cravings.

Winnen
De voorbereiding moet je zelf doen. De recepten krijg je van ons. En het materiaal? Daar kunnen we je een handje bij helpen! Wij mogen 3 lunchboxes weggeven met aparte compartimenten. Super handig om je lunch lekker vers en knapperig te houden. Wil je ook zo’n coole box winnen? Laat ons dan weten op Facebook wat jij mee gaat nemen onderweg.

Deze winactie is afgelopen. De winnaars van deze actie zijn inmiddels bekend gemaakt via Facebook. Niet gewonnen of niet meegedaan? Dan kun je natuurlijk altijd zelf een lunchbox naar eigen voorkeur bestellen.

lunchbox

Lees ook:
Havermoutmuffins met blauwe bessen en kokos
Zin in zoet? 9 healthy treats
Nee zeggen tegen ongezond eten. Zo doe je dat
Noten: welke zijn het aller gezondst?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.