Girls love 2 sup

Afgelopen zondag hadden we weer een sportieve date met de Girls Love 2 Run crew. En wat voor een: we kregen een SUP (Stand Up Paddling) training! Girls love to run? Girls love to SUP!

Bij watersportvereniging Aegir staan de SUPergirls en boys van Free Movement Sports met open armen op ons te wachten. Deze suppers zijn zelf zeer goed getraind en allen team riders voor Fanatic, die deze training mogelijk maakt én iedereen voorziet van een coole cap. De Bergsche Plas in Rotterdam ligt er prachtig bij, de zon scheen volop en iedereen was excited!

Plons!
Na een warming up die speciaal gericht is op het suppen gaan we te water. Best nog even lastig om je balans te houden, maar eenmaal aan het peddelen gaat het iedereen aardig af. We suppen naar de overkant van de plas waar we wat technische oefeningen doen. Poeh, best moeilijk! En ja hoor, wanneer we een rondje van 360 graden op onze boards draaien lig ik als eerste in het water. Hilariteit alom! Tsja, ik ben graag ergens de snelste in… ;-)

SUPer girl
We leren draaien, snelheid maken, om een boei suppen en daarna is het tijd voor de sprint! Met de hele groep racen we vier keer tegen elkaar om een boei en weer terug. Natuurlijk zijn we fanatiek, maar er wordt vooral veel gelachen. En veel gebotst. En – oh ja – ik lig vooral ook veel in het water bij de boei. Bochtjes maken is niet mijn sterkste kant, zo blijkt. Nienke valt niet één keer van haar board, we kunnen wel zien wie hier meer talent voor heeft! Manon wint de finale en is de SUP girl van de dag.

Complete workout
Denk je dat het lachen is? Zeker! Maar je buikspieren, rugspieren en armen moeten flink werken, zeker tijdens zo’n race. Je kunt dus wel zeggen dat suppen een échte workout is!

Good vibes & goodies
De dag sluiten we af met een picknick met heerlijke hapjes van Westerkaatje en wijn van sixty|seven wines, heel handige zakken voor bijvoorbeeld een BBQ of picknick. Voor iedereen is er ook nog een goed gevulde goodiebag met lekkers van Alpro, Vita Coco, Propercorn, Tony Chocolonely en Rituals. Met een big smile gaan we naar huis. Wat een SUPer zondagmiddag! En dat suppen gaan we vaker doen! Ik moet toch een keer die bochten leren draaien…

Evert Buitendijk maakte de foto’s. Dat was voor hem vast ook lachen… ;-) Wil je een keer suppen? Hou de Facebook pagina van Free Movement Sports in de gaten!

Suppen  (2 van 61)

 

Suppen  (15 van 61)

 

Suppen  (42 van 61)

 

Suppen  (44 van 61)

 

Suppen  (24 van 61)

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.
Tags from the story
, , , ,

2 Comments

  • Leuk verslag!! Ik vond het hilarisch dat je van de plank ging, haha… Sorry. ;) Ach, jij voelt je toch het lekkerst IN het water.

    Was een heeeeerlijke middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.