GL2R crew date: surf’s up!

Een rondje hardcore hardlopen met de Girls Love 2 Run crew is alweer een tijdje geleden. De afgelopen maanden deden we tijdens onze crew dates allerlei andere sportieve dingen. Maandag waren we in Scheveningen voor een les golfsurfen. Let’s catch a wave!

Clean start
Bij surfen denk je aan zon, zee en strand. Nou, op deze zomeravond komt het water met bakken uit de hemel. Terwijl wij wat bedremmeld naar de lucht kijken, zit de stemming bij de surfboys en girls van Surfschool Hartbeach er goed in. Het is clean vandaag! Als we even doorvragen blijkt dat ze het niet hebben over de regen die de buitenboel lekker schoonspoelt, maar over de surfcondities: goede golven en een wind die in de richting van het strand blaast. Perfecte omstandigheden om het te leren. En in het water is het lekker beloven ze. Lang niet zo koud als op het strand.

Surf selfie
We kijken nog wat glazig, maar als we ons in een wetsuit en surfshirt hebben gehesen, staan we te trappelen om de boards op te gaan. Maar natuurlijk niet voordat we een surf selfie in onze timeline hebben geslingerd! Met onze LifeProof cases zouden we onze telefoons zelfs de zee mee in kunnen nemen, maar zo’n wetsuit heeft nergens een zakje…

Girlslove2Surf

Blauwe tenen
Bij de surfschool geven instructeurs Nienke, Martine en Tommy de eerste uitleg en tips. Op het zand leren we hoe je moet liggen en peddelen en hoe je een golf kunt pakken liggend op je plank. Klappertandend horen we het aan en doen we mee. Onze tenen hebben inmiddels een kleur aangenomen die niet gebruikelijk is… Gelukkig: we gaan de zee in!

20140825 GirlsLove2Run Surfen- 2607

20140825 GirlsLove2Run Surfen- 2576

Als een raket
In het water is het écht heerlijk! Je hebt inderdaad helemaal gaan last van de kou, regen of wind. We peddelen wat heen en weer en pakken de golven liggend op onze boards. Als je een golf goed te pakken hebt ga je als een raket! Woei! Als iedereen een beetje gewend is aan de surfplank en golven mogen we het strand weer op voor uitleg voor het echte werk: staan!

20140825 GirlsLove2Run Surfen- 2665

Girlslove2Surf

Niet écht cool
Op de kant leren we de techniek. Gauw gaan we het water weer in om het te proberen. Het is moeilijk! De timing, het peddelen, de golf pakken en dan uiteindelijk het opstaan: volle concentratie. Na een paar pogingen staan we, een soort van. Een paar seconden en nogal wiebelig, dus echt cool ziet het er niet uit, maar het begin is er!

20140825 GirlsLove2Run Surfen- 2992

Girlslove2Surf

Lucky girls
Terug bij de surfschool pakken we een warme douche: daar zijn we wel aan toe! Daarna schuiven we aan voor een heerlijke en gezonde quinoasalade met fruit en noten van hotspot Hills & Mills. Ook de Vita Coco gaat er wel in na dat zoute zeewater! Met een goodiebag met een reep Tony Chocolonely, fijne Aveda producten, een Women’s Health en wat vouchers gaan we naar huis. Hoe een gewone en druilerige maandag een awesome afsluiting kan krijgen! We’re lucky girls. Surfgirls!

Lijkt het jou ook tof om een keer te surfen? Zaterdag 30 augustus is in Scheveningen het Woodstock Surf Festival, met een Girls Surf SessionBij Surfschool Hartbeach kun je tot en met eind oktober les nemen.

GirlsLove2Surf

Foto’s: David Stegenga

Tags from the story
,

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.