Glow fit met VSM

Glow ging los in het Amsterdamse Bos! Miny en Eline waren afgelopen weekend bij het exclusieve Fit Event van VSM, in bijzijn van Evy Gruyaert (je weet wel, van de bekende hardloop-app) en gecoacht door Energy Lab. Op het programma: twee intensieve sportsessies en… een ijsbad!

Evy’s app
Samen met andere health- en sports-bloggers werden we deze ochtend opgewacht in het Amsterdamse Bos door Evy en twee coaches van Energy Lab. In prachtig ingepakte pakketjes (inclusief verse bloemen!) kregen we een nieuwe sportoutfit van Nike en H&M die we direct mochten aantrekken; we zouden immers onze spieren flink warm gaan maken! Evy heette ons  welkom en vertelde over haar hardloop-app: hoe die niet alleen ons maar vooral ook haarzelf heeft geholpen het hardlopen goed onder de knie te krijgen. Evy gebruikt de app nu zelf ook om ‘back in shape’ te komen na de bevalling van haar tweede kindje!

Interval in het bos
De coaches van Energy Lab namen vervolgens het stokje over; tijd om aan de slag te gaan! Onder hun begeleiding maakten we eerst onze spieren warm door een flinke warming-up in het steeds feller wordende zonnetje.

dsc_0767

Daarna volgde de eerste workout van de dag: intervallen, 5 x 1 minuut hoog tempo, 1 minuut joggen; en daarna 2 x 3 minuten hoog tempo, 1 minuut joggen. De heuvelachtige route door het Amsterdamse Bos voelden we goed in onze benen! Gelukkig stond Evy ons op de route aan te moedigen, net zo enthousiast als ze doet met haar app!

Bootcamp buddies
Onze hartslag was na het intervallen lekker hoog, dus we konden gelijk doorgaan met de volgende workout: bootcamp! Kettlebells, touwtje springen, verschillende soorten push ups en crunches… kortom, flink zweten! Elke oefening deden we een minuut met een halve minuut rust ertussen.

dsc_0963

Ice ice baby
Na een klein uur sporten in de nazomerhitte mochten we heerlijk afkoelen… in een heus ijsbad! Even onderdompelen, brrrr… en daarna gauw weer opwarmen in een – heel wat warmer – bubbelbad. Om onze spieren nog even extra te verwennen en te laten herstellen, konden we ze direct na het bad insmeren met VSM Spiroflor-producten. Omgekleed en opgefrist en al, schoven we voor de kers op de taart aan voor een heerlijke healthy lunch van Amsterdamse cateraar Sophie Eats. Na een ochtend flink zweten, werden we dus enorm verwend!

image4

Ga jij ook hardlopen of bootcampen dit weekend?

Meer lezen:
De do’s en dont’s voor je eerste bootcamp
Take care: trainen zonder blessures
3x goede stretches voor hardlopers
Sporten tijdens je zwangerschap
Heb jij wel eens triatlonkriebels gehad?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.
Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.