Glow goes Germany

Wat, gaan jullie ook in het Duits schrijven? Nein…
Maar we gaan wél internationaal: ik verhuis namelijk eind deze maand voor 2 jaar naar München.

Avontuur
Het heeft mij altijd leuk geleken om een tijd in het buitenland te wonen. Maar in München? Nee, die bestemming kwam niet direct in me op. Maar toen Jos de kans kreeg om er te gaan werken en we er een aantal dagen hadden doorgebracht, was er geen twijfel meer. Het is een prachtige stad en hoewel ik de zee ontzettend ga missen, krijg ik daar bergen voor terug. Zolang er stroom en internet is, kan ik werken dus ik blijf gewoon freelancen. En túúrlijk vind ik het vreselijk spannend, maar hee – life begins at the end of your comfort zone. En het is natuurlijk maar iets meer dan een uur vliegen naar Nederland…

Wat betekent dit voor Glowmag.nl?
No worries, Madelon en ik gaan gewoon vrolijk verder! We blijven jullie dagelijks voorzien van artikelen, motiverende woorden en plaatjes, maar dan vanuit Nederland én Duitsland. Helaas zullen we elkaar minder vaak zien, maar we kunnen natuurlijk Skypen en Facetimen.

Hoe het verder gaat
Ik ben nog bezig met het revalidatietraject voor de hersenschudding die ik vorig jaar opliep en in München ga ik hiermee verder. Naast dit traject en mijn werk ook nog ‘even’ een verhuizing naar het buitenland regelen? Dat had ik toch iets te optimistisch ingeschat. Ondanks alle hectiek ga ik tóch met babystapjes vooruit en ik ga ervan uit dat als ik eenmaal gesetteld ben, ik sprongen kan maken en hier een streep onder kan zetten.

Bier und Bratwurst
Als ik vertel over onze verhuisplannen hoor ik vaak: het land van bier en vlees, weet je het zeker? Maar wat bij veel mensen minder bekend is, is dat Duitsland de grootste bio-markt van Europa heeft en het grootste aandeel biodynamisch gecertificeerde landbouwgrond ter wereld. Je vindt in München dan ook plenty bio-supers en healthy hotpots. Als lid van team veggies and wine kom ik dus heus aan mijn trekken.

Groen
München is ook een hele groene stad. We wonen straks aan de rand van de Englischer Garten, een supergroot stadspark. De rivier de Isar loopt dwars door de stad en meren en bergen liggen op steenworp afstand. En je bent zo in Oostenrijk en Italië. Ik verheug me al op leuke outdoor avonturen en skitripjes. En dat levert vast veel inspiratie op voor nieuwe artikelen!

Heb jij in het buitenland gewoond? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen en tips!

germany2

Meer blogs:
Wat als je even niet zo healthy & happy bent – deel II
Ik sport niet voor een bikini body
Wat niemand je vertelt over crossfit (sh*t I peed my pants)
Glow’s guilty pleasures
Vragen die je krijgt als je voor een marathon traint

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

11 Comments

  • Super gaaf Nienke!! Heb zelf paar keer in het buitenland gewoond, van de VS tot Afrika en Indonesië … Tips heb ik niet echt voor je, mijn persoonlijke ervaring was dat mn cultuurshock het grootst was bij het land waar je het t minst verwacht (VS) ;-)

  • Ik kan maar 1 advies geven, en dat is: ga er keihard van genieten, geef je er helemaal aan over, en probeer er alles uit te halen,want die 2 jaar vliegen waarschijnlijk voorbij. Wij zitten zelf voor 2 jaar in New York. Het lijkt gisteren dat ik op Schiphol stond, aan het begin van dit avontuur, maar inmiddels zijn we alweer 14 maanden verder… Ik stond vooraf zeker niet te springen om mijn familie, vrienden en fijne huis in mijn geliefde Den Haag voor 2 jaar te moeten missen, maar het is een geweldig leuke en leerzame ervaring die ik voor geen goud zou willen missen, dus: Viel spass!

  • Duitsland is super toll! Ik kijk uit naar je hot spots en foto’s van München. Kicke hoor dat je dit gewoon gaat doen. Succes!

  • Dankjewel Jessica! Nog een paar nachtjes en dan is het zover, heb er zin in! Liefs!

  • Thanks Annemarie! O New York, dat lijkt me ook gaaf! Ik ga mijn familie, vrienden en Den Haag vast ook erg missen, maar aan de andere kant: München is natuurlijk maar iets meer dan een uur vliegen. En ik ga er zeker van genieten! Geniet jij nog van je laatste jaar daar!

  • Hoi Nienke,
    Ik ben vorig jaar na vijf jaar buitenland terug naar NL verhuisd (naar Den Haag) ook met een hersenschudding. Inmiddels binnen Den Haag ook weer verhuisd, en inderdaad dat valt niet mee, de babystapjes komen me bekend voor. Sinds de laatste verhuizing orde rust en regelmaat (heb ik veel baat bij), even totale focus op het laatste stukje revalidatie en sindsdien grote sprongen gemaakt! (heb mijn hersenschudding oktober 2014 opgelopen)
    Succes in Munchen (misschien ben je er al), de tijd zal vliegen, alles is nieuw, geef je er aan over, enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.